Ibland kan man överöva

Det har blivit mycket träning på sista tiden. Både styrketräning, löpning och yoga.
Varför är det alltid så att när man tycker det går som bäst och att man äntligen har bra rutiner ska skada sig! sedan ett par veckor har jag haft ont i högerskuldran. Varje gång jag tränat har det blivit bättre, för att göra ont efteråt.
Det blev besök hos Thaimassören som förövrigt var fantastiskt bra. Bästa massagen någonsin. Hon fokuserade mycket på skuldran och tryckte ut en massa knutor.
Härefter blev skuldran bättre men smärtan flyttade ner mot axeln.
Så idag blev det akut kiropraktorbesök. Kan inte annat än imponeras över deras kroppskunskap. Efter en snabb titt på mig konstaterades min tidigare skada i bäckenet, att det är lite snett efter en gammal skada och från förlossningen plus en låsning som blockerade i höger skuldra. Hon knäckte till skickligt och det knakade läskigt i axel, nacke rygg.
Allt som allt tog det 15 minuter! Nytt besök på torsdag. Hoppas kunna träna sen.
Råkade dock nämna att jag tränar yoga…. Det är kanske inte chiropraktorernas favoritutövande direkt, särskilt inte för mig som anses vara ”för vig”.
Försökte förklara att jag har ganska bra kolla på det där och gör mina asana mer muskulärt och att jag hela tiden tänker på det. Tex i trikonasana, paddottanasana, mfl att jag alltid aktiverar lårmuskeln samt jobbar jättemycket i fötterna.

Är det någon som har tips, råd hur man ska tänka här?
Såklart att jag inte ska sluta träna yoga. Gissar att jag förälskat mig i den mest optimala yogaformen iallafall. Ashtanga Vinyasa. Det borde ju vara en fördel att man inte står så länge i de olika övningarna.
Kanske att jag ska vara försiktig i mina backbends.
Hennes råd var också att jobba upp hela buken muskulärt  för att på det sättet vara skonsammare och skydda bäckenet mer.  Nu har jag ju tränat detta mycket sista tiden, vilket gett effekt i tex backbends.
Lurigt det här tycker jag.

Ett svar till “Ibland kan man överöva”

  1. Hej Anna!
    Ja, visst är det sjukt att man som yoga utövare hela tiden brottas med att vi är så rörliga. Och när vi väl är på mattan känner vi oss stela. Du har ju en ganska så liten så lite snäll måste du ju vara, när min son var ett så var jag verkligen i en skranglig kropp… och du har ju erfarenhet sen tidigare.. Ibland tänker jag också att Gurujii hade en poäng när han menade 6 dagar i veckan praktis. Just för att styrkan ska infinna sig. Och min erfarenhet är att vi ashtangis får lite ont i kroppen men mindre ont i sinnet.
    LOVE&LIGHT Sandra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.