YOGA Utmaning

Nu har vi haft tre härliga söndagar i Immeln!
Det är verkligen härligt att få komma till bygdegården och undervisa i ashtanga yoga!
Just ashtangayoga eller ashtanga vinyasa ligger mig varmt om hjärtat.
Jag gillar framförallt att den är så rytmisk och att man arbetar i samma serie och följer en speciell ordning. Detta gör att man från gång till gång kan notera de små förändringarna, detaljerna och utvecklingen i sin egen träning. Du har en annan medvetenhet gentemot din egen kropp och hur långt in i olika positioner du kan ta den. När man sedan kommit så långt att man börjar känna igen och kunna de olika positionerna kan man förflytta fokus på andningen, och nå ännu djupare i kroppen.
När jag började yoga trodde jag hela tiden att det handlade om att få nya positioner och att lära mig mer, nu “kan jag ” ju detta, vad är nästa steg?
Så är det inte alls i Ashtanga Yoga. I Ashtanga yogan jobbar jag i varje position igen och igen och igen OCH då är den ändå olika från dag till annan.
För att ta vid där man slutar yogapasset när man kommer på nästa klass är det viktigt att man håller yogan vid liv. Därför vill jag ge en utmaning till er alla och till mig själv.
Utmaningen är att fram till den 25 mars, då vi har vår nästa klass ( Uppehåll den 18 mars) göra fem solhälsningar A om dagen!
Haka på och öka din smidighet!

Favoritrökelse <3

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

1 kommentar

Lämna ett svar

%d