Adho Mukha SvanasanaAdho Mukha svanasana, detta tycker jag att är en av de absolut svåraste asana!
Det kluriga för mig är hur jag ska ha skuldrorna i förhållande till axlarna, hur de ska slappna av vara i spiral utåt.
Adho mukha svanasana för många känd som “hunden” ingår i solhälsningarna och räknas som en viloposition, stanna upp i den och hitta sin andning.
Adho Mukha Svanasana är sanskrit. Den svenska översättningen är “nedåtgående hunden”  den engelska, “Downward facing dog”.
Adho betyder nedåtriktande att titta ner, Mukha betyder ansikte och Svana betyder hund
 .

Viktiga saker att tänka på är:
Att ha rätt avstånd mellan fötter och händer – för att hitta det, lägg dig i Balasana, barnets position, sträck fram händerna så långt du kan. Grunda samt sätt tårna under hälarna och res dig upp i hunden, voila, ditt avstånd!
Stå axelbrett mellan händerna samt höftbrett mellan fötter
Häng inte i axlarna utan skjut ifrån handbasen uppåt och grunda ner mot hälarna. Slappna av i skuldrorna håll buklåset mulha bandha uppåt och inåt mot ryggraden. Förläng ryggraden och öppna upp hela bröstet.
Spreta med fingrarna och grunda hela handbasen, speciellt pekfingerbasen. Tänk dig att du har en spiral från pekfingerbasen till insidan på armhålan från lillfingerbasen till utsidan på axlarna.
Och andas!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: