Mifforadio

På söndagmorgnar är det mitt favoritradioprogram. MIFFORADIO!
Ett helt suveränt program som drivs av utvecklingsstörda. I studion har de olika teman från gång till gång och ironiskt kallar de alla som inte är utvecklingsstörda för normalpuckade. Senaste programmet handlade det om intelligens. Vad är intelligens och hur mäter man den? Det visar sig att när man gör intelligenstester mäter man i första hand snabbhet, hur snabbt du kan lösa uppgiften. Om alla hade haft mer tid på sig då man utför testet skulle fler ha mycket högre poäng.

I programmet gjorde de testet men fick inga poäng då de inte kunde mäta för låga poäng! Då är det så här att alla som har under 70 i IQ räknas som utvecklingsstörda! Då tänker man att det kan ju ge olika poäng olika dagar då saker och ting i omgivningen spelar roll, trötthet osv. Är man utvecklingsstörd dessa dagar då?

Den bästa kommentaren i deras diskussion är ”Man ska inte ha utvecklingsstörda slash normalpuckad, en människa är människa”.

Men frågan är vad man menar med intelligens och när behöver man test för detta?
Blir man lyckligare om man har en hög intelligens? LYSSNA på programmet här!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

1 kommentar

  1. Hahaha, kul inlägg. Tänkte detsamma ang. det där med under 70 i IQ. När jag ammade är jag helt säker på att min intelligens sjönk rejält, känner mig faktiskt fortfarande lite som om hjärnan består av teflon, allt rinner liksom av numera…skulle vara intressant och se hur mitt mammaskap påverkat min hjärna hittills.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: