Pranayama och bäbismys

I morse gick jag upp 05.30 med min äldsta son. Meningen var att vi skulle springa men då han har ont i ett knä så gick den mesta av sträckan. Väl hemma igen drack jag ett glas varmt green barley, mums! Sedan pranayama och solhälsning A.
Jag gjorde uddiyana bandha pranayama samt kapilabhati som jag inte gjort på extremt länge då den ej är bra att göra då man är gravid. Men nu när jag ska kämpa för att bli smal är den ju super!

På gårdagens pranayama fick jag lära mig att man alltid ska dricka ett glas varmt vatten på morgonen innan pranayaman.
Aldrig hört innan faktiskt. Men det kändes rätt. Ett glas vatten och sen uddiyana bandha pranayama.
Pranayama betyder att man kontrollerar sin livsenergi in och utandning går ihop till ett flöde, det är fint tycker jag att vi andas för att leva och vi vill ju alla leva kvalitetsmedvetet alltså måste vi ju sträva efter högre kvalitet på vår andning alltså utöva din pranayama och kontrollera vad du stoppar i dig.

Efter en stund i savasana smög jag upp och bar ner Viktor i sitt täcke och kudde innan han väckte mannen som haft svårt att sova inatt. Världens mysigaste stund med amning på yoga mattan i hans täcke massa tända ljus och skön musik.

Vilket lyxliv vilket livsvärde
Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

1 kommentar

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: