Avkoppling

Ingen bebis än! Den beräknade förlossningsdagen är på fredag 4 februari så nu känns det nära hela tiden. Jag har inte gjort något helt ”yogapass” på några dagar eftersom jag haft jättemycket värkar. Känner också att bäckenet rör på sig hela tiden. På natten när jag ska vända mig om kan man höra hur det knakar i bäckenet när det ena benet ska följa med det andra…. Häftigt och läskigt på samma gång.
Jag försöker istället sitta i sköna asana när tillfälle ges. Att sitta i soffan i lotus med kudde under bäckenet eller läsa i balasana, janu sirsasana om jag sitter på en stol. Dagarna ägnas mest åt att bara vara att vänja sig vid vardagen och att vänja sig vid att vara hemma så som jag är nu utan att bli rastlös. Det är riktigt bra för mig jag blir liksom mer mamma för de andra barnen än vad jag var tidigare.  Vi gör saker ihop på ett nytt sätt. Jag har aldrig varit hemma när de kommer från skolan och plötsligt är jag det. Kan det kallas vardagslyx eller har jag bara lämnat mitt ”ego”…

Idag har det varit sol i Skåne och vi har varit ute på isen i över två timmar. Det gör gott i kroppen, frisk luft och sol i ansiktet.


Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

5 kommentarer

  1. Å… Dessa skulle kunna varit mina rader! Jag känner PRECIS så som du beskriver det i kroppen just nu: Sammandragningarna, bäckenet som klickar…evigheten det tar att bara vända sig från ena sidan till den andra…Det är skönt för mig ”som gör detta för första gången” att veta att man inte är ensam! För mig är det dags på tisdagen efter dig. Längtan är obeskrivlig nu!
    /F.

  2. Vilka sköna bilder. Och härligt att få tid med storbarnen också. Väntar med spänning på ditt lilla knyte. En riktig yogababy 🙂

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: