Yoga gravid vecka 38

Morgonyoga idag en timme, avslutades med en fotosession.

Hade inte tid att skriva så mycket innan då jag haft syster på besök.
Jag gick upp i vanlig morgontid och tänkte att jag inte skulle yoga, av den enkla anledning att det fanns nybryggt kaffe som luktade så gott och ostmacka som väntade.
När så syster vaknade 1 ½timme senare och frågade om hon kunde låna yogamatta då hon har en egen liten morgonpractice, kände jag att då var jag också redo för mattan.
Yogan imorse kändes annorlunda. Igår när vi var och handlade kände jag kraftigare förvärkar/sammandragningar som om barnet skönk ner ännu mer i bäckenet, ilningar i hela bäckenbotten. Barnets huvud har varit fixerat en längre tid men nu var det som det hände nåt mer.

Man kan se på min mage att den ligger längre ner också. Därför var yogan imorse väldigt lugn och meditativ. Använde mitt rep och klossarna hela tiden.
Hittade en väldigt skön asana i Ardha baddha padma pashimottanasana. Runt det sträckta benet hade jag repet motsvarande arm hade jag på ryggen och höll repet. Händerna mot motsvarande arms armbåge. Fokus på öppningen i bröstet och spiralerna i benen. Urskönt.
Jag vet att det inte är att rekommendera att göra bakåtböjar och huvudstående i mitt läge men det är som att kroppen vill och jag kan inte låta bli att prova. Jag älskar båda positionerna väldigt mycket och jag känner full kontakt, andning och kraft i dem. Huvudståendet framförallt.

Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

 1. Å vad inspirerande. Tack för detta!
  Är själv inne i v 38 men har inte kunnat alls sedan flera månader tillbaks. Gör några få sittande övningar framför tv:n varje dag eftersom jag har svårt att sitta på stolar och i soffan (kommer knappt upp). Har inte gjort några huvudstående alls sedan jag fick gravtestet bekräftat, modigt att du vågar! Är precis lika stor som du och förundrad över hur du orkar komma upp ens i huvudstående (mina magmuskler håller inte…haha)

  Följer dig nu framöver! Vilket datum har du?

  Namastée
  Frida

 2. Hej frida. Vad kul att du är i samma vecka som mig! Jag är uträknad till den 4e feb. På lördag går jag in i vecka 39. Det är ju så olika med hur mkt man och hur man kan göra med sin kropp. För mig har huvudståendet varit en skön asana då den öppnar upp totalt. Jag rekommenderar bara den om man är van o säker i den. Man ska veta hur den jobbar samma med bakåtböjarna. All yoga är bra, om den blir gjord och om man lyssnar på sin kropp. Kroppen har svaren. Att göra sittande låter fantastiskt tycker jag. Om Shanti

 3. Jag är uträknad till den 8:e! Hur har du mått so far? Själv har jag varit väldigt illamående de första fem men känt mig starkare därefter. Förutom lite sovställningssvårigheter om nätterna har det varit “ok” nu på slutet. Mitt första barn, längtar SÅ!

  Det är verkligen inspirerande med yogisar som fortsätter träna in i det sista. Det var min plan från början, men ashtangan fick jag lägga på hyllan redan första månaden med stränga order från flera lärare. Har dock förstått att det är SÅ individuellt för varje kvinna och varje graviditet vad man bör och inte bör göra. Vridningar t.ex… Guruji menar att en gravid kvinna helt bör avstå vridningar from tredje månaden, men jag känner att min rygg längtar efter det och har gjort stående och sittande vridningar om än “modifierat”. Samma sak sägs ju om “upponedvändningar”, men jag har känt att t.ex. hunden och padangustasana varit supersköna just för magen och svanken. Huvudstående har varit svårt som sagt med tanke på att jag tycker mina magmuskler inte orkar bära upp kroppen längre. Det är verkligen som du säger, man får lyssna in sin egen kropp. Annars har alla bäckenöppnare varit en klar favorit för mig denna graviditet, upavista konasana och malasana t.ex. Lovely!

  Namastée

 4. Pingback: Cyber « ANNAYOGA
 5. Pingback: Cyber « ANNAYOGA

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: