Yoga och gravid vecka 38

Ja, nu har jag påbörjat graviditetsvecka 38!
Helt otroligt vad tiden gått fort, nu känner jag dessutom att kroppen börjar bli behaglig igen med yoga oftare och framför allt att sinnet  börjar komma i balans, äntligen. Det är så tydligt att när man inte yogar då fattas jag yogan och yogan fattas mig. Nu börjar jag helt enkelt bli hel igen!
I förrgår yogade jag en liten stund på kvällen, kanske en halvtimme. Tyvärr är inte kvällsyoga min grej, åtminstone inte att göra i self practice form. Igår pausade jag mattan men njöt av yogamusik, rökelse och bakning.
Imorse åkta jag på klass. Två timmar med yoga! Vi var kanske sex styckna, härligt att vara en liten grupp. Började med en längra andningssekvens. De andra låg i savasana jag satt i lotus och kände andningen genom kroppen ihop med barnets rörelser. Följdes av en sekvens med asana i olika former, jag gjorde en egen avslutning de andra avslutade med skulderstående. Skön avslappning efteråt och vips det hade gått 2 timmar utan att jag märkte det. En sak som var speciell med dagens yoga var att jag var extremt närvarande i kroppen och följde varje andetag med fokus hela tiden. Fantastisk känsla.

Namaste

 

4 svar till “Yoga och gravid vecka 38”

  1. Åh Anna, det låter helt underbart! Din lilla baby och du är helt synkroniserade. Tänk vilken start på livet ❤

  2. Åh! vad jag känner igen känslan av att yogan fattas mig när jag gör uppehåll. Jag har kört lite kundaliniyoga för gravida och inte inte hittat min riktiga yogakänsla. Nu kör jag DVD hemma med gravidyoga av Karin Björkegren och det känns mycket bättre. Jag är i vecka 30 nu och känner behov av att få sträcka ut kroppen ordentligt. Ryggen ger sig till känna och då är yogan så bra. Dock har jag en del halsbränna till och från och då är det flera asanas som faller bort. Men det är ju bara att köra efter eget tycke ooch vad kroppen vill ha. Há en skön dag! kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.