Indiendrömmar

Inatt har jag sovit jätteskönt. Har bara vaknat två gånger, vilket är lite för mig just nu.
Jag sitter och drömmer om Indien åh vad jag längtar tillbaka dit! Hoppas verkligen att det kan bli snart. Lagade indisk middag häromkvällen det blev riktigt gott. Improvocerad veggryta med blomkål, morot, tomat och en massa indiska kryddor, ris till samt auberginecreme med lime o chili.
Jag gav mig till och med in på att baka eget naanbröd. Brödet åt vi med ghee, mums!
Åh tänk indien med det varma havet, de mörka kvällarna, solen som står så högt, den livliga aktiviteten som är som en organiserad kaos mitt i allt.
Jag minns hur jag gick på morgnarna när de städade sina gator, utanför affärerna. När de sopade ihop allt skräp, sopor och eldade det i dikeskanten på andra sidan affärerna. Hällde såpvatten på gatan och skurade, rökelser som doftade i all sin mix och blandades med soporna. En ko som klampade runt mitt i, en vespa som sicksackade sig fram hundar som skällde, åh vad jag gillade det!
Målet varje morgon var ett tak, en bit upp på gatan. Ett tak där man yogade under bar himmel med gatorna vaknandes nedanför.
Lovely


Santosha

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

12 kommentarer

 1. Jag saknar också Indien. Så fruktansvärt mycket! Det känns som man lämnat kvar en liten bit av sitt hjärta där 🙂 Vart i Indien har du varit? Min största dröm är att resa genom hela Indien när jag är 25 år. För två år sen reste jag New Delhi – Agra – Jaipur – Pushkaar – New Delhi. Kram / Fröken Grön

 2. Kristina, ja så sant man har en del av sitt hjärta där.
  Jag har bara varit där en gång, Det var hösten 2009. Vi flög till Dehli, var där två dagar, besökte Agra, sedan åkte vi inrikes till Goa, där var vi på en underbar strand som hette Paloloem beach. Jag gillade verkligen norra delen Mycket! Hade vi haft mer tid på oss så hade vi nog åkt runt mer där. Min dröm är också att resa genom Indien och gärna med tåg.
  Tror bara inte att jag får med mig hela familjen på detta, upplevelserna är delade. Barnen tyckte att norra var lite jobbig med tiggeriet och det “påflugna” sättet. Kanske när de blir lite större. En annan dröm jag har är Mysore och södra Indien. Vi har pratat om att åka till Kerala nästa gång det blir Indienresa.
  Har du sett serien Juvelen i Kronan? En underbar serie om Indien. http://sv.wikipedia.org/wiki/Juvelen_i_kronan

  hej hej

 3. Du skriver så fint Anna! Ingen som läser kan hjälpa att längta till Indien! Själv har jag aldrig varit där, men hoppas att jag får uppleva det du beskriver en dag.

  Jag har yogat tre mornar i rad, och känner mig rofylld. Tror jag är på G igen. Tänker dessutom beställa din rökelse direkt!

  Kram!

 4. Härliga Indien! Jag får också små återfall i min längtan tillbaka. Nästa gång får resan gå i yogans tecken, hur och när vet bara stjärnorna!

  Kram och all Lycka till dej inför det som komma skall – snart är ni en bäbis rikare hos er!

 5. Åh så härligt skrivet. Kan nästan känna dofterna! Jag har aldrig varit i Indien…har faktiskt inte kännt någon längtan dit. Men i och med yogan och ayurvedan har en längtan vaknat inom mig. Nu väntar bebis om ett par månader…men längre fram vill vi gärna göra en resa till Indien och gärna Kerala. Känns som att Indien är ett tacksamt land att resa med barn??
  Sköt om dig och magen och lycka till med förlossningen. När ska bebben komma? stor varm kram 🙂

 6. TACK Nina! Och välkommen hem.
  Ulrika, ja det närmar sig nu. Jag var på kontroll idag. “slutkontroll” Allt var normalt och det är så spännande, jag är uträknad 4/2 men tror själv att den kanske kanske kommer lite tidigare. När ska du ha?
  Ett annat tips till dig, http://mamahealth.wordpress.com/
  kram

 7. Anna. Tiden rusar, tänk att bebisen kommer nu närsomhelst. I somras när vi sågs var det långt kvar…. Jag tänker på Dig och hoppas att allt går bra. Kanske ses vi igen på årets Yogafestival.
  Stor Kram//Lotta fr Ängsbacka

 8. Hej Lotta
  Jag tänkte på Ängsbacka, dig och alla människor, senast idag faktiskt!
  Är sanslöst sugen på riktig Gingerläsk, men det går ju inte att uppbringa i vår stad.
  Allt är jättebra med mig, hoppas detsamma med dig.
  Var du på yogahelgen/festivalen i Stockholm?
  Hoppas att jag kan komma i sommar.

  kram kram

 9. Kanske är nån tanke med att Gingersodan bara finns på Ängsbacka =)…. Jag var inte på Yogafestivalen, blev för mycket jippo kändes det som. Men det vore jättekul att ses igen, med bebis denna gången kanske? Ta hand om Er

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: