Rökelse och yogamusik

Det blev yoga imorse, Yes nästan en timme på mattan. Lång pranyanma, samma asana som igår med några tillägg.

Och inatt har jag sovit. Nu i slutet av graviditeten har jag fått “sömnproblem” Jag som alltid sovit skön lång och djup söm vaknar varje eller varannan timme. Ja det är ju naturlig skäl när magen trycker på. Jag kissar minst tre gånger varje natt och att vända mig är en stor process. Det är precis som kroppen och bebisen ligger till sig, den sover nog. Sen är det väl oro man har i kroppen och nyfikenhet.
Mest känner jag mig ängslig över om att vakna när det är dags. Jag har jättemycket förvärkar hela tiden, särskilt på kvällarna. Så jag tänker lite att bara jag hinner in till BB och att jag märker skillnaden när det är dags.
När mitt första barn föddes tog det ca 5 timmar, Mitt andra tog 1½ timme så nu är ju frågan om det följer som trend eller det kanske tar längre tid denna gång när det gått 11 år sen sist. En av mina närmsta vänner väntade också nu i januari hon var två veckor före mig och fick nu häromdagen. Det tog 7 minuter från att hon kom in på förlossningen. Hjälp kände jag så nu har jag läst på om hemmaförlossning, så jag vet vad som ska göras.

Jag har också lagt nya favorit yogaskivan i handväskan samt kameran. ( undrar om man får ta med sig rökelse..?) Dessa saker känns som viktigast att få med sig. För övrigt är det lite kul med min nya yogaskiva. För många år sedan när jag yogade hos Irene spelade hon ibland en låt till savasana, en av de vackraste och mest optimala till just savasana ( i min värld) Jag har många år försökt hitta denna låt vad den heter och vem som sjunger.
Av en händelse köpte jag just denna skiva ovetandes om vad det var och när jag spelade den första gången, var ju “min” låt med där. Notera att det är flera år sedan jag hörde den.
Låten heter Samba Sadashiva och hon som sjunger heter Donna  De Lory, NJUT!

Ett annat tips är min nya rökelse som är helt underbar och kommer från samma tillverkare som till Nag Shampa
Rökelsen heter Aastha Satya och kan beställas på Moder Jord . Jag köpte också lite andra satyarökelser men de var väldigt lika varandra, åtminstone om man luktar i paketen.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

1 kommentar

  1. Jag sökte på Donna De Lory på Spotify! Vilken röst! Tack för tipset. Så bra med bloggar och alla kul tips man kan ta del av. Rökelsen ska jag kolla på. Undrar också om man få ta med rökelse till förlossningen….ljus får man ju inte ha….hmmm…kanske går det så snabbt att man inte bryr sig. Hur som helst planerar jag en del och sedan gäller det att vara flexibel och följa med i det som sker. Något som ju verkar oundvikligt i en förlossning. Snacka om yoga och att följa sin andning. 😉

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: