Fantastisk workshop

Jag har sovit jættegott inatt. Vaknade redan 0400, pigg!! så typiskt mig. Nåvæl jag somnade om och vaknade i omgångar. Till slut gick jag upp, hærlig dusch, gott the och en bra bok.
Gav mig sedan ivæg till fots før att ta metron till Christianshavn, sedan buss i rætt riktning denna gång. Ut mot operan. En helt fantastisk byggnad. Ett gigantiskt glasbygge med utsikt øver vattnet på alla håll!
Workshopen var på 4 e våningen, mycket læckert rum. Helt som en kub det kændes som det var lika brett som långt och høgt. Jag la min matta længst bak och ovanfør mig var det takfonster med himlen som utsikt.
Mycket folk, øver 70 personer. David Swenson flyttade sin matta till mitten av rummet så att alla kunde se bættre. Under førmiddagen gick vi igenom suryanamaskara a och b vældigt noggrannt. David delade upp alla delarna i olika moment. Vi fick øva att kænna kraften från føtterna mellan Chaturangan och Urdhva mukha svanasana, att føtterna hjælper oss att komma rætt i rørelsen dvs skjuter oss framåt. I chaturangan ær den korrekta positionen før de flesta att ha hænderna under axlarna (axlarna ska gå bakåt, skulderbladen ihop, så att det ær 90 grader på armarna i førhållande till golvet) och dærifrån skjuta fram och komma i Urdhva Mukha svanasana. Vidare anvænda foten igen før att gøra rætt tårullning till Adho Mukha svanasana. Det var riktigt jobbigt før vi fick træna på detta jættelænge.
Vi gick sedan vidare med att David ledde oss genom suryanamaskara a, b och de stående. Sedan var det vinyasa på schemat! ”Learning to fly”. Vi hoppade fram och vi hoppade bak, fram och bak massor med olika varianter.
Bra tips vi fick hær var att nær man hoppar fram, bak till sittande kan man flexa føtterna, det blir då lættare att komma igenom eftersom man krymper ihop mer. Det var också så att alla vi som tror att vi har før korta armar, har fel. Det finns ingen som har før korta armar… Trixet ligger i att høfterna ska vara øppna och att man lyfter upp, bak ryggen något. Teknik! Han slutade med att sæga att en del mænniskor lær sig genomhopp, anrda inte och de som inte lær sig det, kan vara lika lyckliga ændå. Att klara genomhopp gør dig inte lyckligare. Vi fick læra oss hur man ger adjustments før att hoppa från sittande till chaturangan.
Vi jobbade vidare med Några av de sittande sedan yoga mudra, och padmasana, savasana.

Dærefter var det lunchpaus i två timmar. Kent och jag gick till Christiania och åt en jættegod vegetarisk buffé.
Vældigt mætta gick vi sedan tillbaka før fortsættning.
Eftermiddagen var allt annat æn lugn yoga. Now we talking… Vi jobbade från adho mukha svanasana. Først ett ben i taget som læmnade golvet, sedan høger ben och vænster hand som læmnade golvet(fortfarande i hunden) Dærefter samma ben och samma arm.
SEN fick vi lyfta høger ben och vænster arm fick lyfta OCH ta tag om vristen på vænster fot. Sist høger fot lyft høger hand till vænster fot i en twist. det var riktigt svårt.
Vi fick också jobba på ett ben, flygplanspositionen bla annat med hænderna i namaste på ryggen. Sedan i en twist med motsvarande hand i golvet och den andra upp och drishti upp.

Vi jobbade i huvudstående med en partner føsrt vanligt sedan dær huvudet læmnade golvet . Samt Den asana dær man har underarmen i golvet och sedan upp på armarna, heter den pincha mayurasana? Den fick jag jættebra flyt i.
Sista timmen var det savasana och pranayama, flera spænnande pranayama.
Jag ær supernøjd med dagen, har lært mig massor och skrattat massor åt David Swensons humor. Han har gjort flera rolga imitationer både på Guruji och på Richard Freeman.

Santosha santosha!
Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

  1. Wow! Det låter fantastiskt roligt & givande! Har sett många klipp med Swenson och läst hans bok – han verkar vara en grymt trevlig människa! När man kämpar på för sig själv på sin matta, hemma tidiga mornar… då är det en verklig belöning att få uppleva en workshop, som tänder ljuset på nytt. Santosha, Anna.

  2. Låter fantastiskt. Tack för att du delar med dig av dina reflektioner kring tekniken i olika asanas. Jag ska läsa dem lite noggrannare precis innan min nästa hemmapractice 🙂

    Fint det där med att alla inte lär sig genomhopp, men att de kan vara lika nöjda ändå. Svårt att hitta förnöjsamhet i en position som ”alla” andra klarar, men därmed är det en stor utmaning att bemästra dessa positioner/känslor.

  3. Låter som att det gett massor inspiration och extra gnista att ta med sig hem. Ibland behövs det ju verkligen att komma iväg!

  4. Härligt att även du har varit i denna fantastiska byggnad på workshop! Jag var där nu under den gångna helgen på John Friends Anusarayoga workshop.
    I motsats till dig promenerade jag från Christianshavn till Operaen, det var en skön promenad. Men det var otroligt smidigt att ta tåget hemifrån och efter bara ett byte kliva i land på rätt ställe 😀
    Lokalen var otroligt inspirerande med skylinen över Köpenhamn – jag älskar om möjligt den staden bara ännu mer nu!!! Och jag är ännu mer förälskad i yoga!!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: