Kategorier
ashtanga Vinyasa Mudita Mysore Pranayama Yogabloggar

Söndag min Ashtanga Vinyasa dag

Åh, söndag med Yogamorgon är det bästa av bästa! Nu vintertid har jag bara ett tillfälle med min lärare i veckan. Det är söndagarna med mysore på Österlen. Jag har en timme dit i bil, och det är det värt! Imorse började vi som vanligt med pranayama, idag gjorde vi bhastrika som är en kombination av kapilabhati och växelvis andning. Man börjar med kapilabhati sedan andas man in höger sedan ut dubbelt så långt genom vänster. Efter bastrikan gjorde vi ashtanga serien. Bra fokus på andningen! I prasarita padottanasana fick jag ont på utsidan om fötterna. Fick rådet att jobba mer i bäckenet och uppe i låren. Gick väl lite lättare men en asana att jobba i. Underbar assistans i marichyasana b och c. När jag sänkte lotusfoten något blev vridningen bättre i över kroppen. Fick med kents hjälp bra tag med handen på ryggen. I Garbha pindasana fick jag god hjälp av lite olja på benen o armarna. Kom igenom till och med höger armbåge, sen tappade jag lotusen… Min drop backs gick bra, man kan säga att jag faktiskt gick ner själv. Däremot klarar jag inte upp utan hjälp. Min andning kommer i otakt på uppvägen i gungningen. Efter vår practice hade vi en härlig brunch. Tack fina Yoga som leder mig denna väg, livets väg. Namaste

8 svar på ”Söndag min Ashtanga Vinyasa dag”

Har märkt att jag mycket lättare för armarna genom benen i Garbha Pindasana om jag kommit ihåg att smörja in mig med body lotion dagen innan eller på morgonen. Lite vatten till bara och armarna bara glider igenom benen. Har jag glömt att smörja in mig är det nästan stört omöjligt at få armarna dit de ska, ingen skillnad hur mycket vatten jag än sprutar på armar och ben 🙂

Linda, det var ett bra tips, man smörjer alltså in sig innan, ska göra så nästa gång. Vattnet hjälpte nämligen inte alls idag.
Tack, namaste

Maria, lycka till. Det går efter ett tag. Kan vara bra om ngn står bakom dig och hjälper dig att hålla dig uppe när du trycker igenom.
Alexanda, JA, visst är det härligt, jag ska få assistera.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.