Söndag min Ashtanga Vinyasa dag

Åh, söndag med Yogamorgon är det bästa av bästa! Nu vintertid har jag bara ett tillfälle med min lärare i veckan. Det är söndagarna med mysore på Österlen. Jag har en timme dit i bil, och det är det värt! Imorse började vi som vanligt med pranayama, idag gjorde vi bhastrika som är en kombination av kapilabhati och växelvis andning. Man börjar med kapilabhati sedan andas man in höger sedan ut dubbelt så långt genom vänster. Efter bastrikan gjorde vi ashtanga serien. Bra fokus på andningen! I prasarita padottanasana fick jag ont på utsidan om fötterna. Fick rådet att jobba mer i bäckenet och uppe i låren. Gick väl lite lättare men en asana att jobba i. Underbar assistans i marichyasana b och c. När jag sänkte lotusfoten något blev vridningen bättre i över kroppen. Fick med kents hjälp bra tag med handen på ryggen. I Garbha pindasana fick jag god hjälp av lite olja på benen o armarna. Kom igenom till och med höger armbåge, sen tappade jag lotusen… Min drop backs gick bra, man kan säga att jag faktiskt gick ner själv. Däremot klarar jag inte upp utan hjälp. Min andning kommer i otakt på uppvägen i gungningen. Efter vår practice hade vi en härlig brunch. Tack fina Yoga som leder mig denna väg, livets väg. Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

  1. Har märkt att jag mycket lättare för armarna genom benen i Garbha Pindasana om jag kommit ihåg att smörja in mig med body lotion dagen innan eller på morgonen. Lite vatten till bara och armarna bara glider igenom benen. Har jag glömt att smörja in mig är det nästan stört omöjligt at få armarna dit de ska, ingen skillnad hur mycket vatten jag än sprutar på armar och ben 🙂

  2. Linda, det var ett bra tips, man smörjer alltså in sig innan, ska göra så nästa gång. Vattnet hjälpte nämligen inte alls idag.
    Tack, namaste

  3. Maria, lycka till. Det går efter ett tag. Kan vara bra om ngn står bakom dig och hjälper dig att hålla dig uppe när du trycker igenom.
    Alexanda, JA, visst är det härligt, jag ska få assistera.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: