Baksugen?

Idag har jag bakat en kaka, tänkte att jag ska dela med mig av receptet.

Citronkaka med mandelmassa och svarta sesamfrön

Smöra en springform och strö runt svarta sesamfrön så det täcker kanter och botten.

Smält 175 g smör och låta svalna
Rör ihop:
3 dl strösocker
2 ägg
skal och saft av en citron
2-3 msk apelsinskal
1 ½dl riven mandelmassa

Häll ner det avsvalnade smöret
Vispa lätt så det blir krämigt
Häll ner 2 dl vetemjöl vispa snabbt ihop

Häll upp i formen och baka 30 minuter i 175 g varmluft

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Jag, lovar den är suveränt god, kletig som en citrontryffel!
  Svarta sesamfrön köpte jag på kvantum tror jag. Gällande graderna kan du nog köra 170 grader värme.
  Bakar ni måste ni berätta efteråt hur den blev:-)

 2. Hej YogaAnna! Vilken otroligt fin och inspirerande blogg du har. Jag tränar också ashtanga yoga – bara sen ett år tillbaka – och det får mig verkligen att må bra. Jag har precis tagit upp det igen efter nga månaders paus så idag värker mina muskler. Men det är härligt! Hoppas du får en härlig yogavecka. Kram, Mikaela

 3. Hej Mikaela
  Tack för dina fina ord vad glad jag blir att det inspirerar.
  Jag önskar dig detsamma med din vecka. Ps. Jättefin blogg du har!
  kram tillbaka

 4. Anna! Jag bakade två kakor och hade med på förmiddagsfikat idag. Stor succé 🙂 De blev verkligen jättegoda! Det enda som var trist var att jag inte lyckats hitta svarta sesamfrön…det fick bli vanliga skalade. Kram

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: