Prasarita Padottannasana C

Jag har ju varit odiciplinerad i min practice den senaste tiden och känner att kroppen inte helt är i form.

En av mina favoritasana som jag jobbat i är prasarita Padottanasana C, för ca ett år sedan klarade jag hela positionen med huvudet mellan benen och händerna på golvet. Jag upplevde en kraftig öppning i skuldrorna, en befrielse helt enkelt. Men då min träning varit sådär och jag inte haft tillgång till min lärare på två månader så har jag inte gjort den på evigheter, har tom. slarvat i den, latat mig…

Men så hände en märklig sak i onsdags. När jag skulle instruera och visa prasarita Padottanasana C För yogisarna så kände jag plötsligt fönsternbrädan på våra golvfönster. Detta betydde att jag hade ca 2 -3 dm till golvet vilket fick mig att plötsligt bubbla av skratt och dessutom börja fnittra… Ett glatt skratt spred sig i rummet hoppas ingen förstod min fäfänga över att göras just denna asana. Jag konstaterade att jag utan att börja öppna nådde så långt på egen hand. Skön känsla! Snart mysoreträning i shalan…. två dagar kvar!

Santosha

2 svar till “Prasarita Padottannasana C”

  1. Påminner lite om min lycka över att kunna få upp fötterna i huvudståendet men ännu har jag inte klarat att räta ut dem utan att tappa balansen hemma på mattan.

  2. Det kommer, jag har aldrig kunnat stå på huvusdet under min ungdom, det lärde jag mig först för två år sedan. Jag kan inte stå så länge än men det kommer.
    Det är en härlig känsla när man klarar något tycker jag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.