Prasarita Padottannasana C

Jag har ju varit odiciplinerad i min practice den senaste tiden och känner att kroppen inte helt är i form.

En av mina favoritasana som jag jobbat i är prasarita Padottanasana C, för ca ett år sedan klarade jag hela positionen med huvudet mellan benen och händerna på golvet. Jag upplevde en kraftig öppning i skuldrorna, en befrielse helt enkelt. Men då min träning varit sådär och jag inte haft tillgång till min lärare på två månader så har jag inte gjort den på evigheter, har tom. slarvat i den, latat mig…

Men så hände en märklig sak i onsdags. När jag skulle instruera och visa prasarita Padottanasana C För yogisarna så kände jag plötsligt fönsternbrädan på våra golvfönster. Detta betydde att jag hade ca 2 -3 dm till golvet vilket fick mig att plötsligt bubbla av skratt och dessutom börja fnittra… Ett glatt skratt spred sig i rummet hoppas ingen förstod min fäfänga över att göras just denna asana. Jag konstaterade att jag utan att börja öppna nådde så långt på egen hand. Skön känsla! Snart mysoreträning i shalan…. två dagar kvar!

Santosha

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

2 kommentarer

  1. Påminner lite om min lycka över att kunna få upp fötterna i huvudståendet men ännu har jag inte klarat att räta ut dem utan att tappa balansen hemma på mattan.

  2. Det kommer, jag har aldrig kunnat stå på huvusdet under min ungdom, det lärde jag mig först för två år sedan. Jag kan inte stå så länge än men det kommer.
    Det är en härlig känsla när man klarar något tycker jag.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: