Kontrasternas Indien

I Indien ar det sa stora kontraster. Jag ar sa glad att jag ar har sa lange sa att jag hinner infinna mig och forsta allting. Pa morgnarna eldar man sopor pa ena sidan gatan pa den andra sidan dammar man sina smyckenesbord, tvattar gatustenarna med vatten och skrubbborste liggande pa kna. Rokelser tands i skrymslena och gommer sakta och skickligt lukten av sopor pa andra sidan. Alla fargglada saris, kuddar och tyger lyser upp det gra gatudammet. Och vi trivs fogar oss och tanker nastan att har skulle man kunna bosatta sig.
Pa stranderna finns tva stora problem, hundarna och forsaljarna.

Hundarna lever fritt pa stranden i flockar och bajsar lite har och var, vi acvcepterar att vagorna skoljer bort det och badar glatt anda. Vad ar egentligen skillnaden pa sjofolket hemma i norden som tommer siona latriner till sjoss….?

Forsaljare som snabbt blir din kompis och alla vill att man ska lova dem att BARA handla av dem hela tiden. Ego?
Gar man sen upp pa gatan ar det halva priset. Det tog tva dagar tills vi kom in i detta.

Igar hade jag en harlig yopgaupplevelse pa taket. I min favoritasana. Baddha Konasana. Deepak assisterade med att sta pa mina lar och lagga tyngden pa ryggen. Super skont. 5 plus pa den assisteringen.

Eftermiddagen agnades at bad och solning samt promenad langs hela stranden. Pa kvallen lag vi i var chillout i ”djungeln” Drack drink och spelade kort. Var servitor Felix satt och pratade med oss det visade sig att han yogade och mediterade sedan manga ar tillbaka. Det var mycket djupa filosofier. Han har last Bhagavadgita samt manga andra texter.

Han pratade om yoga och olika yoogalarare som ”tjanar pengar” pa att lara ut yoga. I Goa finns larare dar du betalar frivilligt, typ 10 rupies dvs 1.60 kr

eller dar det kostar ( dar jag gar) 300 rs dvs 50 kr.
Jag kontrade med att i vast ar det manga som donerar pengar till olika projekt i varlden.

Da svarade han . ”Berattar de att de ska donnera?” Da aer det samma som att man tar pengar fran nagon och ger till nagon annan…. Odmjukhet?
Har tankt mycket pa de orden nu egfterat. Det ligger mycket i dem och kan verkligen funderas over.
Yogan, den ar ju i oss den ar overallt och alla har ”sin”

Imorse hoppade jag over yogan. Barnen ville ata frukost tillsammans allihopa, sa jag spanar in eftermiddagens pass istallet.

Om shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

3 kommentarer

  1. Åh Anna, jag bara suger i mig dina Indienskildringar och längtar men är också glad att du är just där du är. Med din familj. Visst träffar man på många insiktsfulla människor när man reser? Oftast där man minst anar det. Ha det gott!

  2. vad mysigt 🙂 njut. det finns säkert en massa kontraster världen över och det skapar perspektiv på saker och ting. många djupa tankar din servitör har.

    kramar*
    /S

Kommentera

%d bloggare gillar detta: