Asana

På workshopen i helgen med Susana Garcia Blanco bjöd på kul asana detaljer.

Utthita trikonasana. Denna gjorde vi mycket bredare än jag är van vid. En bra teknik för rätt läge på överarmen var att sträcka ut armen först rakt ut från axeln, framåt,  sedan dra axeln bakåt mot skulderbladen, behålla det läget och därifrån lyfta armen rakt upp. En helt ny öppning i hjärtat, bröstet.
Från Utthita Trikonasana gick vi vidare till Ardha chandrasana. I trikonasana böjer man det främre benet och flyttar man fram handen ca 4 dm lite snett utanför främre foten. Lyft benet! Här är det viktigt att det sträckta benet är förlängt från höften och att foten sträcker ut med alla fyra punkterna. När höften är helt öppen går man in i en bakåtböj på överkroppen med den sträckta armen bakåt. Hela bröstkorgen ska öppnas upp. För att gå ur Ardha chandrasana mellanlandar man i trikonasana innan man går upp.

Baddha konasana Denna gjorde vi tre och tre där vi assisterade varandra. En person sitter i Baddha konasanamed fotsula mot fotsula ( ej vända upp som i ashtanga) En person sätter sig vid varje knä. Tar tag om låret och förstärker innerspiralen på låret och sprider ner benet mot golvet. Den som sitter i Baddha konasana kommer upp på sittbenen skjuter in svanskotan. Supportarna tar nu tag om varje knä och trycker inåt mot höften. Otroligt skön känsla allt bara släpper och man sjunker liksom in i ställningen.

Padmasana, (halv)
Ett nytt spännande sätt att öva på padmasana. Först kommer man med vänster underben på utsidan om knät, sedan lyfter man upp och ut högerbenet och vrider in det i padmasana. Noga att höger lår ligger i golvet. Om man vill kan man här ta tag med höger hand på ryggen om höger tå och göra en vridning. Vet ej namnet på denna asana men den var mycket skön.

3 svar till “Asana”

 1. namaste 🙂
  jag tror att du har rätt, jag behöver bara vara mig själv

  det är inte så enkelt. jag har en timme om dagen som jag är pigg och är jag på sjukhuset då, så kommer jag inte orka yoga. på sjukhuset kommer jag att jobba med det som inte fungerar och det måste göras dert med. jag önskar astt jag kunde vara pigg lite längre 🙂

  ljus*
  /S

 2. tack, det hjälper 🙂 jag tror att jag ska säga dina ord högt
  som ett mantra

  om shanti*
  /S

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.