Dag 9 – Ashtanga Vinyasa

Imorse gick jag upp strax efter fem, Var ganska utvilad faktiskt då jag för en gångs skull somnade i tid igår.
Det blev ett helt okej ashtanga vinyasa pass.
Fem suryanamaskara A OCH 5 B!
Sedan gjorde jag fram till Janu Sirsasana. 
Jag tränade jag lite armbalanser. Först en övning som jag älskar, vet ej vad den heter men jag sätter mig mot en vägg och placerar händerna vid min benängds avstånd från väggen. Därefter klättrar man upp med fötterna på väggen, händer grundade i mattan.
Det som är viktigt här är 90 grader på benen. Du ska stå i en rät vinkel mot golvet. Någon som har gjort? Namn?
Sist gjorde jag vanligt handstående också mot väggen som support/trygghet.

Det finns ingen större fälla än illusionen,
ingen kraft större än yogan, ingen bättre
vän än kunskapen, ingen större fiende än
högmodet

Gheranda Samhita

6 svar till “Dag 9 – Ashtanga Vinyasa”

 1. Vilken skön yogamorgon du haft! Tack för att du sporrar!
  På finska pratar vi om käsilläseisonta d.v.s. handstående, en lättare variant. Det sägs att om du klarar denna ställning fixar du handstående. En fenomenalt skön asana. Nu får vi öva oss på handstående i varsitt land. Lycka till!

 2. Wow det lät ju spännande med handstående 🙂 Jag är själv inte där än..
  Kl 5 matade jag lillärtan sen somnade både hon och jag om.
  Ha en skön dag! Jag satsar på min yogastund ikväll

 3. Hej Anna,

  jag älskar också den väggövningen och använder mig ofta av den i min undervisning. Det är en superbra förberedande övning inför Skulderstående också. Så skönt när väggen fungerar som ett stöd som gör att musklerna bara får lov att ”hänga” och slappna av inverterade. Vad den har för namn – om den har nåt- vet jag däremot inte…
  Kram Britta

 4. Jag förstår inte hur övningen går till. Har du ryggen mot väggen eller fötterna? Ursäkta om jag är lite trög…

 5. Nu har jag hittat den asana jag skrev om
  Den är en förberedande variant för handstående, vrksasana
  Hittade den på namnet Adho Mukha Vrksasana

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.