Dag 9 – Ashtanga Vinyasa

Imorse gick jag upp strax efter fem, Var ganska utvilad faktiskt då jag för en gångs skull somnade i tid igår.
Det blev ett helt okej ashtanga vinyasa pass.
Fem suryanamaskara A OCH 5 B!
Sedan gjorde jag fram till Janu Sirsasana. 
Jag tränade jag lite armbalanser. Först en övning som jag älskar, vet ej vad den heter men jag sätter mig mot en vägg och placerar händerna vid min benängds avstånd från väggen. Därefter klättrar man upp med fötterna på väggen, händer grundade i mattan.
Det som är viktigt här är 90 grader på benen. Du ska stå i en rät vinkel mot golvet. Någon som har gjort? Namn?
Sist gjorde jag vanligt handstående också mot väggen som support/trygghet.

Det finns ingen större fälla än illusionen,
ingen kraft större än yogan, ingen bättre
vän än kunskapen, ingen större fiende än
högmodet

Gheranda Samhita

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Vilken skön yogamorgon du haft! Tack för att du sporrar!
  På finska pratar vi om käsilläseisonta d.v.s. handstående, en lättare variant. Det sägs att om du klarar denna ställning fixar du handstående. En fenomenalt skön asana. Nu får vi öva oss på handstående i varsitt land. Lycka till!

 2. Wow det lät ju spännande med handstående 🙂 Jag är själv inte där än..
  Kl 5 matade jag lillärtan sen somnade både hon och jag om.
  Ha en skön dag! Jag satsar på min yogastund ikväll

 3. Hej Anna,

  jag älskar också den väggövningen och använder mig ofta av den i min undervisning. Det är en superbra förberedande övning inför Skulderstående också. Så skönt när väggen fungerar som ett stöd som gör att musklerna bara får lov att “hänga” och slappna av inverterade. Vad den har för namn – om den har nåt- vet jag däremot inte…
  Kram Britta

Lämna ett svar

%d