Krämpor

Usch, känner mig så dålig när jag inte skriver i min blogg. Det är ju helt galet men det är känslan just nu.
Jag kom iväg till Mudita i söndags och det var helt fantastiskt. Så himla skönt och härligt. Känner faktiskt att stabiliteten är bättre efter tillrättningen i leden.
Men…. jag har ju en längre tid haft ont i den högra hälen sådär misstänkt likt hälsporre.

Igår skulle jag passa på att träna när sonen var på sin gymnastik. Det fick bli friskis o svettis. Hade spanat in mitt favoritpass där – skivstång kondition. Först uppvärmning sedan träning med vikter sist 15 x 45 sek intervallträning, sjukt jobbigt!

Men så blev allt tokigt. När jag kom dit hittade jag ingen parkering, så när jag tillslut hittat p-plats var min plats borta. (Man måste checka in sitt kort inom en viss tid) Så då tänkte jag snabbt om att det fick bli styrka bas pass istället.  DÅ fungerade inte mitt kort. Det hade gått ut i söndags.
Den snälla friskisvärden gav mig en gästbiljett istället. Så dags för ombyte, då hade jag glömt mina skor.
Men jag älskar att träna barfota så det bekom mig ej. Inte då i allafall. När jag kom springande till passet stod den snälla värden där med en biljett över till skivstången om jag ville ha den istället. Så jag sprang snabbt till nästa lokal. Inga vikter kvar! Eller okej 5 kgs vikter fanns det så det fick det bli. Funkade utan problem på rygg – ben och triceps träningen men jag höll på att krevera på axelträningen, bröst  och vissa armpositioner till. Jag gjorde väl så gott jag kunde och körde lite utan vikter också.
Intervallträningen var jobbig men vansinnigt rolig.

I natt hade jag lite känningar i hälen. När jag vaknade kunde jag inte ställa mig på hälen överhuvudtaget.. Så j la klantigt träna barfota med vikter. På lunchen bar det av till hälsoaffären för inhandling av ett par scholl adapta, en inomhussko med inbyggt gele och stötdämpning.
Så här står det ”Adapta – stöd åt fötterna. Stödjer fotens ben och muskler perfekt genom den biomekaniskt designade fotbädden. Fotvalvet vilar på ett korrekt sätt medan tryck och stötar absorberas- så att häl och ben inte belastas fel”
Köpte ett gelinlägg till andra skor också för säkerhets skull. Vågar jag hoppas, det känns lite bättre redan.

Min teori med hälsporren är att pga av leden som var fel i höften har jag felbelastat höger häl och särskilt när vänster fot varit stukad.

Jag får väl ta det lugnt med träningen ett tag och hålla mig till Yogan enbart.
Hade nybörjarklassen idag mjuk skön yoga för hela kroppen.

Om shanti

7 svar till “Krämpor”

 1. Fnissar lite åt allt hattifnattande du tvingades genomleva på gymet. Hoppas hälen uppför sig!!

 2. Jag vet precis hur det är när allting går snett på samma gång…
  En lustig sak är att jag i måndags fick ont i högra höften och igår svullnade min vänstra fot upp och tappade någon av sin rörlighet, vilket resulterade i att jag inte kunde springa 5:an idag, vilket jag varit entusiastisk över eftersom jag bestämt mig för att vara med i nästa broloppet nästa år! Därför tänkt mycket på vad du sade om belastning angånde fot och höft.

  Glöm inte att andas!

 3. Tack underbara snälla du.. Du är alltid på rätt plats i mitt huvud.

 4. Vännen!
  När allt krånglar krånglar allt, brukar wille säga, och det stämmer verkligen! Bra att direkt skaffade sköna saker för fötterna. Ta det försiktigt med kroppen!

  Vi ses i kväll, det ska bli toppen.

 5. Åh vad tokigt det kan bli… och synd att du fick andra besvär när du faktiskt började känna dig bättre från det första.
  Yoga ÄR ju ett klokt val, kanske det allra klokaste. Det är väl bäst att vi håller oss till det 🙂 Det har jag oxå surt fått erfara nu när vänsterfoten börjat ömma vid löpning…
  Kram Helle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.