Tankar om drömmar och andra trevliga helgupplevelser

Helgen har varit mycket givande.
I fredags hade vi surströmmingsfest i lusthuset. Det var så härligt! Jag är uppvuxen med surströmming och tycker det är riktigt gott! På sentimmarna badade vi bastu hos grannarna det var säkert 100 grader i bastun och att bada i skön svalkade knappt, fick simma runt för att kyla ner mig.
Vi hade spännande diskussioner i bastun om drömmar.

Tankar och diskussioner om drömmar:
Om jag d
römmer att jag har en en relation med en annan partner, är jag då otrogen?
Kan man drömma i vaket tillstånd?
Jag har en stark dröm som påverkar mig i sinnet så starkt att jag lever antingen positivt av den eller negativt Hur realistisk är den.
Vad är skillnaden på dröm och verklighet, om man bara ser utifrån sin egen upplevelse. Det som hände igår är ju redan passé och upplevt, likaså drömmen.
Vilka drömmar ska man analysera?
Vissa drömmar ska man inte bara släppa vad betyder de?
Många gånger när jag drömmer och vaknar till kan jag gå upp vara vaken gå på toaletten sedan lägga mig ner och fortsätta min dröm.
Ett par gånger har mina drömmar gjort att jag fått gå upp och tvätta mig med kallt vatten och sedan gå in och titta så att hela familjen finns i sina sängar, vad betyder det?
Man kan fortsätta så här hur långt som helst. Hur ser ni på drömmar?

På lördagmorgon vaknade jag tidigt och kunde konstatera att jag drömt att jag hade ett dygn på mig att göra allt jag ville med en väldigt nära vän till mig och vi gjporde allt.
Sedan drömde jag att grannen kom och berättade för oss att vi inte kunde räkna med att det var varken dröm eller verklighet… hrmm
På morgonen berättade (delar) av min dröm för min vän som hade sovit över hos oss (på riktigt) Han bara skrattade. Jag konstaterade att det är ju bara min “verklighet – Dröm” för det är bara jag som upplevt den.
Fick då till svar att det kan du ju inte veta du vet ju inte vad jag drömde. Och då kommer ju nästa fundering som jag många gånger tänkt.
Alla som man drömmer om – Finns jag i deras drömmar? Ja det kan man ju kanske tro, eller?.
På eftermiddagen var vi iväg med hela släkten på min sida och firade min bästaste bästa mormor som fyllde 90 år.
Jag älskar min mormor väldigt mycket och det var en fantastisk eftermiddag full av värme och glädje.

Söndagmorgon bar det av till Mudita på mysoreklass!
Gick jättebra. Försökte känna om det var annorlunda i kroppen efter kotjusteringen i fredags. Kunde inte känna någon skillnad.
Foten är fortfarande öm. Det fungerar bra men det är i vissa asana det begränsar.
Kan ej göra Marichyasana B och D på den foten ej heller supta kurmasana med korslagde fötter.
Förvånande nog kan jag göra Padmasana, lotus. Men det är ju bara för att det är vänster fot som är stukad eller vad den är.
Jag vill så gärna  jobba mer med padmasana. Är det någon som har bra tips på att få upp fötterna högre? Hur jag ärn gör så böjs alltid den undre vristen.
Kruxet är nog att jag måste högre upp med den undre foten. Men var är det exakta läget där de korsas. Är det höftöppnaren jag ska träna på mer eller är det vridningarna underbenen i Janu sirsasana?

I eftrmiddag ska jag på besök två hos magic man, rapporteringar kommer.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Hej Anna!
  Jag undrar om man behöver analysera drömmar, att medvetet analysera? Kan man inte bara låta drömmarna föra en närmare intuitionen. Drömmar bär väl ofta fram metaforer och behöver inte analyseras i detalj , då kanske de förlorar sin betydelse….Vad vet jag….Kommer att maila dig snart :0) Lustigt att du skulle skriva om marichyasana, jag satt just på mattan och funderade över varför jag verkligen inte vill göra just den asana och alltid hoppar över åtmnstone B C och D. Det kanske man bör analysera eller??

 2. Lyckans dig som har mormor vid livet. Vad gäller drömmar, tror jag starkt på intuition. Jag har drömt om saker som sedan hänt i verkliga livet. Skrämmande samtidigt som fascinerande. Drömmar är viktiga för att bearbeta händelser.
  Till din fotproblematik. Undvik att utföra asanas som får foten att smärta till. Förstår din iver, men vänta ut skadan för att sedan dra igång med det fullaste. Lita på kroppen!

 3. Vännen!

  Drömmar är spännande, det skulle jag kunna prata en hel natt om jag med. Skrattar ofta åt mina drömmar i efterhand, eftersom de ofta är så galet lätta att identifiera med min situation just då. Ibland är de förståss helt obegripliga, men nästan alltid handlar de om att jag tar på mig mer än jag får till..eller att jag inte hittar rätt.

  Hursomhelst: Tack för ditt förslag idag! Du är min kompass i yogadjungeln 🙂

  kram
  a

 4. vilken mysig helg! drömmar är fascinerade att prata om. jag tror att drömmar bearbetar det som vi har varit med om under dagen, även våra innersta önskningar. jag tror att via sömen kan vi nå ett djupare medvetande där vi kommer i kontakt med oss själva, våran själ eller högre jag.

  jag tror att du kommer att veta när du ska analysera det som du har drömt om

  hoppas foten blir bättre!

  kramar*
  /S

 5. Jag drömmer väldigt mycket. Eller, säkerligen inte mer än någon annan egentligen, men jag kommer ihåg många av mina drömmar och ofta är de väldigt abstrakta och som en stor soppa av alla möjliga tankar och intryck och undermedvetna, omedvetna, oidentifierade saker.

  Oftast vaknar jag upp och tänker gud så galet! Ofta skrattar jag åt det för det är så märkligt. Ofta vaknar jag också bara upp och tänker jaha?

  Men så finns det de där drömmarna som fyller mig med en så stark känsla. Jag minns enbart en enda gång att jag drömt att jag flugit, jag kan svära på att jag vet precis hur det känns om jag skulle lyfta från köksstolen nu. Min senaste mardröm berättade om en riktig rädsla och jag vet definitivt att jag är stressad när mina stressdrömmar återkommer. Sånna drömmar rör mig väldigt djupt, för de berättar oftast någonting mer än vad mitt sinne bearbetar. Det berättar om någonting som ska komma. Någonting jag glömt. Om vilken plats jag är på, vart jag är på väg, vad jag drömmer om i vaket tillstånd utan att veta och vem jag är. Det är de där drömmarna som är väldigt innerliga och så nära att det är svårt att prata om dem, som berör mitt liv mest.

 6. Marica, Du har helt rätt man behöver nog inte analysera sina drömmar ibland är det nog bättre att bara låta det vara. Det är bara så spännande att bryta ner dem. Inatt drömde jag att jag skulle sälja bilen och min sambo sa till mig att jag inte skulle gläömma fylla på spolarvätska. Till saken hör att jag har behövt fylla på den där spolarvätskan i säkert en månad så…Analysen med marichyasana är väl att de där asana man råkar “hoppa över ” är just dem man ska jobba med, jag glömmer ofta att göra purvottanasana.

  Sue, min mormor är underbar! jag är lyckligt lottad Hon är så fin för hon får alla att känna sig speciella. Tack för fot-tanken, jag håller igen min undran är hur jag ska jobba i den utan att böja vristerna. Om du läser mitt nya inlägg idag fick jag ett bra knep igår som hjälpte till.

  Alexandra, Ja drömmar det får vi fördjupa oss i en kväll. Man ska kanske skriva ner alla knäppa drömmar, en drömdagbok – Undrar hur den skulle se ut, skulle nog inte våga visa den för nån.

  Staya, Jag tror egentligen inte att man ska analysera drömmarna åtminstone inte alla. Drömmarna kommer ju från en själv så visst är det så att de kan betyda något eller inte alls. Man bara bearbetar bort saker som finns där inne. En del drömmar ska man däremot analysera tror jag och säkert är det så att man vet vilka. Jag hoppas också att foten blir bättre, men det finns hopp om det.

  Emma, Jag känner igen mig snurriga drömmar som jag bara skrattar åt de försvinnert snabbt och så har vi de där drömmarna som lever kvar i en. Med tanke på vad mina drömmar som är sådana har handlat om blir jag dock lite rädd men man får väl skilja på sanning och verklighet men det är mysigt att stanan kvar i de fina drömmarna och om det känns härligt är det nog bara att göra det. Bara man inte blandar ihop dem med verkligheten.

  DRÖM vidare era DRÖMMAR!

  Namaste

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: