Kiropraktor rapport

Ja imorse var jag då äntligen på mitt första kiropraktorbesök.
Nyfiken på vad det här skulle ge. Först fick jag fylla i en hälsoundersökning och berätta problemet och om det fanns något annat avvikande hos mig.
Så kom slutligen den berömde Mr Magic och hämtade in mig till klinikrummet och jag fick berätta om vad mitt problem var. 
Jag berättade så om min fot och hur den brukar vika sig och jag ramlar, drog lite andra småkrämpor också samt berättade att jag var överrörlig och tränade mycklet yoga.
Det enda han svarade på detta var ” Hur vet du att du är överrörlig,  har någon konstaterat detta?” Jag blev väldigt full i skratt och tänkte det ser du väl…
(Han hade inte undersökt mig än så jag vet ej varför jag tänkte så)  Sen frågade han om jag haft besvär i ryggen, vilket jag ej har haft.
Frgade ockå om jag hade problem med något varpå jag min knäppskalle svarar att det är lite svårt att veta hur man ska sitta i lotus utan att böja foten. Jag menar, varför sa jag så?
Vad har det med saken att göra? Var väl orolig att han skulle säga stopp stopp… så jag sköt och fick bara en konstig blick.
Så fick jag då klä av mig och vända ryggen till mot honom och han kände mjukt på ryggen och hummade, jaha osv. Så säger han plötsligt på vänstra höftböjaren, Ja här stod det inte rätt till här ligger det fel.. Sen fick jag lägga mig ner på rygg och han kände på benen och fötterna. Där hittade han inga fel. När jag ligger där och han känner på lederna säger jag försynt, ”Är jag inte överrörlig? ” Då log han för första gången och säger att nog var jag det. Så fortsätter han prata om min kropp, till mina leder., ja den här leden är ju inte sämre än den andra eller bättre än den andra. Det är lika illa eller lika bra med båda.
Så förklarar han att vad han kan se finns det inga ledfel i min fot eller något som är avvikande utan däremot i min korsrygg. Troligen har stukningen lett till ryggfelet eller ryggfelet till fotfelet. Så nu ska vi rätta till ryggen i första hand. Jag fick lägga mig på sidan, andas in andas ut och där tryckte han till (kändes knappt) och det knakade till i kotorna.
Så himla fräckt! Tänk vilken kroppskunskap, imponerande.
Och tänk jag gick dit med en skadad fot och därifrån med en skadad rygg eller hur det nu blir.
Två nya besök väntas nästa vecka.

12

Publicerat den
Kategoriserat som Personligt

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

 1. hoppas det blir bra nu med ryggen 🙂 vissa människor har verkligen kunskap om kroppen. jag beundrar dem.

  åh tack så mycket! 😀
  ja, det tror jag också

  ljus*
  /S

 2. Jag är så glad att du besökte honom, han är helt suverän. Seriös, galet kompetent, respektfull mot kroppen. Med allvar men med glimten i ögat har han hjäpt mig hel igen. Jag blir fnissig när jag läser din berättelse, jag kan precis se honom framför mig.

  Snart är din fot stabil igen och ryggen hel. Jag lovar. Han har magiska krafter. Dessutom är han gammal yogi.

  kram!
  Tack för en underbar lunch idag. OCH tack för ett bra pass igår, det var super att yoga med dig i ögonvrån!

 3. Hej Anna
  Jag tror att du skulle träna upp dina fotledsmuskler med en balansplatta eller balanskudde, finns av många olika slag. Med starka muskler runt din led så kommer dom att hjälpa din fot om du trampar snett.

  Lycka till med dina kommande besök hos kiropraktorn.

  /turid

 4. Hallå där!
  Trist med ryggproblem. Men kiropraktorer och naprapater är fantastiska. Jag hade problem med en muskel i ryggen i våras, det visade sig att det hängde ihop med att bäckenet var snett. Efter 3 besök var jag återställd…

  Håller tummarna för att din rygg/fot snart är bra.

  Ha en härlig helg!

 5. När jag var hos naprapaten i veckan och fick samma höftbehandling som du skriver om, kan jag säga att det gjorde riktigt riktigt ont…

  Ska kolla upp yogadagen i Lund. Hade varit kul att ses! Är ju lite nyfiken på ashtanga.
  Kram Helle

 6. Va jag avundas dig att kunna gå till kiropraktorn, skulle behöva samma behandling som du för min ischias. Men jag får nöja mig med massage och strechning.
  Att hitta en bra kiroprakor kan vara svårt och jag är glad för din skull att du har hittat din. Lycka till med kommande besök.

  Ha en bra måndag :)!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: