Trött morgonyogi

Mitt stora mål denna höst är att få in ett bra flyt och en bra rutin på den dagliga morgonträningen.
I morse gick jag upp halv sex, alldeles slut. Men har man bestämt sig så har man.
Jag inledde med Neti – nässköljning sedan gjorde jag några positioner som är bra att göra efter sköljningen.
Pranayama i 20 minuter
Suryanamaskara

Det var inte riktigt så mycket som jag tänkt mig att jag skulle göra , jag var helt enkelt alldeles för trött. Kanske det blir lite mer ikväll vi får se.
Huvudsaken är att jag kom upp.

Publicerat den
Kategoriserat som Pranayama

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

10 kommentarer

 1. det låter som ett bra mål. i bland är man trött och då är det bara att göra så gott man kan. nästa dag kanske du vaknar och är jätte pigg, då kan du köra på.

  ljus*
  /S

 2. Alla mornar kan man inte vara i toppform. Det är alltid bra med en målsättning, dag-vecko-termin. Viktigaste är dock att inte ställa ribban för högt. Små steg framåt. I morse unna du dig en god stund till yogan. Du kom dig upp ur sängen istället för att somna om, det är redan ett stort steg. Lycka till i morgonbitti!

 3. Jag ser framemot rutiner igen – de tidiga mornarna då bara jag och yogan är vaken. Idag var första dagen och ävenom det kändes okristligt tidigt att kliva upp vid sex, så var det ändå precis vad jag behövde och ville. Vi får peppa varandra!

 4. Bra jobbat! Det är super att du orkade upp, det är nästan omöjligt när man är trött. Sömnen och tröttheten brukar vinna. För mig var det tvärt om i morse. Trots att jag sovit oroligt, vaknade jag pigg, tidigt tidigt, och yogan gick som en dans. Jag är fast besluten om att faktiskt yoga varje morgon, jag måste, mår inte bra utan det (gäller bara att minnas det när mörkret segrar över morgonen :)).

  Jag är mer orolig för min lärarledda träning. Misstänker att det är långt till Baskemölla i höst och vinter, men känner intensivt att jag vill träna ashtanga. Dock behöer jag assistans, är inte framme vid att klara min träning helt själv ännu.

  Jag håller tummarna för träning hemma hos dig!

  kram
  a

 5. Hej syster
  Visst blir det träning hemma hos mig.
  Har funderat på dagar, vilken kväll skulle funka bäst för dig?
  Hur dags tränar du på morgonen? Jag skulle kunna komma in till dig en morgon snart vad tror du om det?
  kram

 6. Jag ska kolla med J om vilken kväll som skulle passa bäst! Det kommer att bli super!

  Jag går upp 05.00, men problemet här är att mitt i andetaget kan lilla N vakna, och då är yoga som fysisk träning över för den morgonen.

  ÅH! Jag läser Eva Lewenhaupts “Yogaliv, 8 steg till ett liv i lätthet”, den är så bra! Och så har jag hittat en kurs om yogans anatomi och fysiologi som jag vill anmäla mig till..är du sugen? 4 lördagar i höst och vinter.

  Vi ses snart!

  /a

 7. Att komma upp, ibland får man glädjas även åt det. Hjälpte en ung kvinna hem med matkassen från Ica nyss, hon hade legat på sjukhus i ett och halvt år efter att ha blivit påkörd av en bil. Hon hade vårdats på äldreboende eftersom ingen kunde ta hand om henne hemma.
  Ibland så tar man saker för givna och att komma ur sängen eller soffan kan vara ett halvtidsprojekt. Visst är det underligt ibland.
  (kom hit via annika)
  (:
  Dan

  1. Hej Dan
   Och välkommen hit, kul med nya besökare.
   Ja det är verkligen så att man har det väldigt bra, det finns alltid massor med människor som har det sämre än man själv.
   Det handlar om att vara nöjd, på sanskrit heter det santosha – ett fint ord tycker jag.
   Vackra bilder på din sida!
   anna

Lämna ett svar

%d