Ännu en underbar söndag

Söndagar är veckans bästa dagar! Idag har jag äntligen varit på Österlens bästa ställe, den underbaraste shalan som finns – MUDITA !
Veckan som har gått har varit usel på asanadelen, men men så där är det ibland. Som Idun skriver har jag sagt att YOGA behöver inte vara asana. Så är det faktiskt. Yogan finns överallt, den är mitt jag.

Men idag var det äntligen dags, mysoore nere i Baskemöllas ekobys fina shala, Mudita. Det gick över förväntan fast att det har yogats dåligt på morgnarna i veckan. Idag inledde vi med att dedikera dagens practice till Pattabhi Jois.
Kent pratade också om vinyasa. Han hade läst en intervju med Pattabhi Jois där han beskrev andningen som vinyasa, rörelsen i andningen!
Rörelsen följer med andningen dessa båda tillsamman utgör VINYASA.
Jag ansträngde mig eller försökte att fokusera på detta till fullo under hela passet.
Gjorde hela första serien idag inklusive tre backbends med assistans. Me like! Morgonens utmaninsasana var setu bandhasana där jag för första gången tog händerna och korslade dem på bröstet. ( nåja i två andetag i allafall.)

Det yogan gör för mig i mitt sinne i mitt jag är förunderligt. Jag mår så bra efteråt.
Har tillbringat eftermiddagen med att grubbla över hur jag ska kunna insupa detta ännu mer och framförallt att kunna förmedla detta till andra. Det är vad jag vill göra!

 

Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

7 kommentarer

 1. Det är bara att kämpa för din dröm. Drömmar kommer aldrig till en, du får ta dig dit. Det är det som är meningen.

  Du vet att du kan, och jag tror du vet vägen.

  Kram och tack som vanligt för dina inspirerande ord.

  1. Idun, TACK och ja jag vet vägen den först när man är lång och spännande. Så sant att drömmar finns men att jag bestämmer om de ska bli verkliga eller bara vara drömmar.
   Magdalena, Du kan tro att Skåne är fint just nu. Rapsfälten är intensivt gula syrener och gullregn blandas i häcker överallt. VACKERT!

 2. Skulle du vilja svara på några frågor om ditt yogautövande? Jag pluggar ju till samtalsterapeut och skriver nu min examensuppsats om yogans helande kraft. Du inspirerar mig där och det skulle därför vara kul om du ville svara åp lite frågor. Mejla mig i sådana fall på mariaosigne@gmail så kan jag skicka mina funderingar.
  Tack på förhand!
  Namaste!

 3. Självklart, det gör jag gärna, utifrån mig själv.
  Tack för att du frågade
  namaste

Lämna ett svar

%d