Mysore på Österlen

I morse bar det av till Mudita igen! Där jag bor har vi ingen Ashtangayogaställe utan närmsta är i Baskemölla nere på Österlen.
Jag älskar att åka dit. Idag var jag helt själv i bilen, Mamma och miljöpolicyfranshell kunde inte idag. Det var en underbar morgon, ljust redan när jag körde hemifrån strax efter halv sju. Solen sken och det var så vackert längs Brösarps backar och vyn över havet när jag passerade Kivik.
Min asanapractice gick ganska bra. Jag gjorde mina solhälsningar med en stark sol som värmde min kropp genom fönstret i shalan. Så härligt.
Min fot börjar bli lite bättre idag kunde jag hålla i stortån i Pashimattanasana och i Uttita hasta padanghusthasana. I Supta Kurmasana kunde jag inte lägga foten över den andra. Jag var stel i skuldrorna och hade svårt för att slappna av i dem Kom inte ner i prasarita padottanasana C med armarna idag. Jätte svårt med skuldrurna i Urdhva Mukha Pashimottanasana. Men det fick vara så här idag. Jag gick upp i Urdhva dhanurasana , med hjälp av en vägg och ner igen med hjälp av läraren.
Resten av dagen har njutits utomhus. Två promenader med hunden, grillning, solat läst och bara haft det bra.

Om Shanti

7 svar till “Mysore på Österlen”

 1. Ibland fungerar det ju bara inte.. inget att hänga upp sig på. Du fick ju en underbar dag ändå.
  Kram, Idun

 2. Ditt inlägg påminner mej än en gång om den ständigt föränderliga yogan. Om kroppens dagsform och om sinnets outgrundliga vägar. Att vi om och om igen får vår lektion i acceptans.

 3. Vilken skön färd till sköna Österlen! Unnar dig den lyxen och hoppas att det snart blir min tur att ha en yogadag.
  Har förresten oxå varit på kickoff på Hotel Skansen, drömmer om att åka tillbaks någon gång.
  Kram Helle

 4. Yoga och Österlen – kan det bli bättre? Jag kom igång imorse efter att ha plöjt några yogablcker igår (nåja, bläddrat och läst utvalda sidor) – Solhälsningen blev det!

 5. Österlen! Tänk va härligt för er som bor så nära Brösarps backar 🙂 Kroppen, att den kan vara i så olika form. Men som Nina skrev, acceptansen av dagar då man är lite stelare eller har annat som stör, kanske svårast av allt? Lycka till!

 6. Anna!

  Tack för idag, det var toppentrevligt!

  Jag har nog lyckats avstyra det stora kalaset 60 mil bort i helgen. Tänkte nog försöka hänga med på fredag – om jag vågar 🙂

  kram
  a

 7. Det vågar du!
  Vi kan höras ikväll. Det börjar halv nio så om jag hämtar upp dig vid kvart över sju.
  Trevlig valborg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.