En fantastisk bok!

Jag har blivit lite bättre och har orkat gå till jobbet igen.
Det trista med maginfluensa är dock att familjen smittas.
Det har varit lugnt på yogafronten. I lördags var det en fin yogastund med dottern som rullade ut sin matta. Hennes matta har små asana bilder runt sig. Nu skulle vi göra hennes träning!
Det blev ett lekfullt besök på mattan väldigt försiktigt utan att trycka på magen.

Igår söndag yogade jag inte alls. Istället läste jag ut världens underbaraste bok!
Pilgrimsresan av Paulo Coelho! Den handlar om hans pilgrimsfärd till Santiago tillsammans med sin vägledare. Under vandringen får han lära sig Rams övningar sökandet efter visdom och självinsikt.Hela boken är som en enda upplysningstext, jag är fullkomligt tagen. Jag fick den här boken av Pappa när jag fyllde år, han skrev i den att Han ville att just jag skulle ha den här boken! Att den passar någon som ägnar sig åt yoga. Pappa själv menar att boken förändrade hans syn på livet.

” Santiago de Compostela –År 813 upptäcktes här en grav som man ansåg tillhöra aposteln Jakob den äldre. Han hade visserligen blivit avrättad i Jerusalem, men man menade att hans kvarlevor förts till Spanien där han en tid varit verksam. Vallfartsorten blev snart känd i hela Västeuropa, och pilgrimer strömmade till från alla håll. Längs pilgrimsvägarna drogs man samtidigt till andra och mindre vallfartsorter. Pilgrims vägen kallas för:
Jakobsvägen om leder till Jesu lärjunge, aposteln Jakobs relikskrin i katedralen i Santiago de
Compostela. Första pilgrimen som vandrade var Gottskalk, biskop av Le Puy, år 950. Efter honom har massor av pilgrimer vandrat den långa vägen, bland annat heliga Birgitta och hennes man Ulf Gudmarsson till Ulvåsa. Den startar i Le Puy strax utanför Lyon i Frankrike där man kan skaffa pilgrimspass som stämplas längs leden. Passen är också nödvändiga i Spanien för att få tillträde till vandrarhemmen längs leden. Eftersom leden är cirka 160 mil lång så tar de flesta av dagens pilgrimer sträckan i etapper över flera år. Från spanska gränsen ökar antalet vandrare väsentligt.” Källa Wikipedia
 
Som tur var fick jag en bok till, “Vid floden Piedra jag satte mig ner och grät” av honom.
Ska påbörjas ikväll!

pilgrimsrean-av-paulo-coelho3

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

  1. JA! Gör det
   Just du kommer att älska den. (tror jag) Boken handlar om Rams olika övningar. Och en av hans övningar att nå självinsikt är, gissa . ATT DANSA!

 1. Åh, jag läste denhär för ett tag sedan och den berörde mej verkligen! Har läst allt av Coelho utom Alkemisten, faktiskt, som jag inte kommit längre än något kapitel i. Så var det också med Munken som sålde sin Ferrari, det krävdes några försök innan jag fastnade. Och då fastnade jag rejält!

  En del böcker ska helt enkelt läsas vid rätt tidpunkt!
  Pilgrimsresan kom till dej i rätt ögonblick!

 2. Åh vad härligt Nina!
  Min Pappa har också läst alla utom just Alkemisten.
  Ja boken kom nog till mig i rätt ögonblick!

 3. Åh ja. alla hans öcker verkar så bra. Jag har läst tre nu.
  Like the flowing river. Är den översatt till Svenska?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: