UTMANINGEN

HAR YOGAT
Sedan hösten 2002

YOGAFORM
Ashtangayoga.
Jag började med Hathayoga, jag var länge nyfiken på Iyengar yoga, har provat poweryoga, yinyoga samt dynamisk yoga.  Min strävan efter “rätt” yoga har alltid varit att den ska vara ursprunglig , direkt från källan. Jag gick på  Ashtangayoga första gången hösten 2006 och började träna ashtangayoga regelbundet våren 2007 sedan dess är det just den yogaformen jag gör och vill göra. 

YOGAMATTA
En Black Mat min favorit. En ecomatta corallröd (nyinköpt). En bomullsmatta som jag använder ovanpå den andra mattan i de sittande positionerna.  

YOGATILLBEHÖR
Två block för extra träning i vissa positioner. Ett bälte  att använda i Marichyasana C & D samt i Supta Kurmasana
Neti – Nässköljningskanna. En massa sjalar, härliga skivor, goda rökelser. Kuddar som åker upp och ner från soffan. skön filt. Vackra ljuslyktor.

YOGABÖCKER & DVD
Böcker: Yoga Mala(Patthabi Jois) – Kraften bakom yoga (Petri Räisenen) – Light on Yoga ( Iyengar) –  B.K.S Iyengar Yoga the Path to Holistic Health(Iyengar) – A gem for woman(Geeta Iyengar) – The Inner Tradition of Yoga( Michael Stone) Ashtanga Yoga As It Is (Matthew Sweeney) Upanishaderna, Baghavadgita
DVD:  Ashtanga Vinbyasa yoga fortsätningsfilmen ( Men Karin Björkegren och Viveka Blom).

YOGASHALA HEMMA
Jag har sakta men säkert möblerat om vårt största rum. Matbordet, som vi aldrig använder, är komprimerat maximalt. Två stolar har fått vara kvar. Vi kan få plats 4 mattor som det ser ut idag. Tar jag bort bordet helt kan det vara flera. Ett tygstycke avskärmar köket intill. Rummet är ljuvligt med stora fönster och utsikt ut över trädgården och sjön. Mattan ligger utrullad och väntar.

aum_05
 

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

3 kommentarer

  1. Jag hakar på denna 🙂
    Åh, jag har inte varit inne här hos dej på flera dagar. Av nån anledning har inte dina inlägg kommit med på min Blogkoll-lista… började tycka att det var nåt som inte stämde!! Men nu är det fixat och nu är jag uppdaterad igen.

  2. Ja miljön är viktig. Min Blackmat hänger fortfarande med. Snacka om kvalitet.
    Har bytt den röda till Zaktimatta från Sun Salution. Riktigt bra:-)

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: