Kvällsyoga

Jag åkte på ett kvällsyogapass idag hos Irene i Kristianstad. Det var ljuvligt!
Irene undervisar i Dynamisk hathayoga med fokus på kroppens linjer samt spiralerna. Det är kanonbra att gå på det här då och då för att påminna sig om detaljer i olika asana. Vi gjorde en del gamla “favoritpositioner” som jag glömt av.  Vi gjorde bla. en variant av Parivritta Parsvakonasana. Då jag har vänster ben fram placerar jag höger hand på höger sida om vänsterfoten, mitt framför högerfoten bak. PÅ inandning förlänger jag överkroppen och öppnar upp hela bröstkorgen. Jag håller kvar lyftet sedan vrider jag överkroppen i sidled mot vänster hand som i detta fallet ska peka rakt upp mot taket. Vridningen var djup och skön. Vi höll positionen i ca 10 andetag.
Andra positioner vi gjorde var Gomukhasana och Ardha Matsyendrasana. I Ashtangayogan kommer inte dessa positioner förrän i senare serier. men det är kul att göra dem ibland.
Innan savasana gjorde vi en fantastisk liggande meditation man låg på rygg med fotsulorna ihop och knäna ut mot sidan( klossar under)
Savasana därefter var underbart!

OM Shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

  1. Hej
    Parivritta Parsvakonasana låter ju kanon! Det är skönt att vrida ut ryggen så där djupt!
    Var i Kristianstad har Irene sin yoga? Hemsida?
    /Helle

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: