OM, AUM

Börjar helgen med #pranayama andningsövningar. Jag har fått en egen pranayam anpassad för mig. Idag övade jag extra på mina OM, även kallade AUM

På kursen pratade vi mycket om detta mantra. Vi fick också göra 108 st i en praktik. Väldigt speciellt och för mig en olustig känsla. Jag gillade inte det! Det var stressande och mitt mind blev bara mer ofokuserat och stressat i att haka upp mig på hur jag på smartast sätt ska räkna till 108. Hade en mala men den var uppdelad i sekvenser så jag gångade på min 8 radiga pärlsekvens… först 5 varv sen 5 varv till, bara 28 OM kvar som jag räknade ut ännu konstigare. När vi skulle ligga kvar och smyga ut tyst i egen takt var jag först att lämna. De flesta av de andra hade härliga upplevelser med vibrationer i kroppen och avslappning.

Kom fram till att mitt OM var både för långt och för kraftigt. Så nu jobbar jag på det.

Det finns många förklaringar till vad OM betyder, men i de gamla skrifterna sägs det stå för livets ursprung – allt som är nu och allt som ska komma.

Maria berättade en underbar berättelse om hur mantrat kan ha kommit till.

Det sägs härstamma från de vediska skrifterna. Det sägs att Gud sammanfattade vedaskrifterna i gayatri mantrat, som i sin ursprungsform var längre än det vi reciterar idag. Även detta var långt för människan så mantrat kortades ner ytterligare och slutligen i tre stavelser A U M.

Stavelserna innehåller vibrationer och är väldigt kraftfulla. De har lugnande verkan i kroppen och sinnet.

Maria sammanfattade det i att man kan säga att AUM betyder välkommen hem.

Jag tänker, välkommen hem till själens boning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.