Yoga

Igår blev det långpromenad med vagnen.
Försöker gå en timme om dagen när det finns tid. Ibland blir det i sträck ibland uppdelat, det är så härligt!
Motion för mig, motion för hunden och frisk luft för bebin.
Nu har jag precis yogat. Jag lät kroppen styra och bestämma, fokuserade på andningen. Lillprinsen fick sitta bredvid i sin babysitter.
4 suryanamaskara. istället för full urdhva mukha svanasana gick jag ner på magen och mellanlandade lyfte överkroppen försiktigt och jobbade med armbågarna intill kroppen och bakåt, axlarna bakåtrullade. I Adho mukha svanasana gick jag upp på tå, koncentrerade mig på bäckenet och försökte balansera det. När jag avslutningsvis stod i samasthiti gick jag upp på tå i balans. ( med parallella fötter, höftbrett) sträckte upp armarna knäppta händer med handflatorna uppåt och axlarna neråt skuldror bak. Stod så länge, växlade sedan med att gå ner med armarna upp igen ett par gånger.
Knäppte sedan händerna på ryggen och arbetade bak med skuldrorna, sträckte fram bröstet.
Utthita Trikonasana halvvägs ner sedan en lätt utthita parsvakonasana. I de båda sistnämnda jobbade jag med lårmusklerna uppåt, stabilitet och kraftig grundning i breddade fötter ett parallellt bäcken.
Sittande, Baddha konasana samt upavistha konasana. Sedan låg jag på rygg med fötterna i mattan, en lätt höftlyftning där jag återigen fokuserade på andningen, ujjayi, där jag drog in magen mot ryggraden detta var otroligt skönt. Höll händerna på magen och kände mig ”smal igen” .
tog sedan ner ryggen och liksom rullade ner svanken och sträckte ut den, också jätteskönt.
Benen upp i taket sträckta med ett band runt som jag höll i, små cirkelrörelser med benen sedan knäna mot magen.
Avslutningsvis viloma pranayama savasana.

Tacksamhet för allt idag

 

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

3 kommentarer

  1. Har läst dina inlägg sedan jag kommenterade och vill förtydliga mig lite, jag vill absolut inte skriva dig på näsan vad du ska och inte ska. Jag bara önskar att du ska vara försiktig med dig själv. Och du verkar ju ha fin kontakt inåt i dig och din kropp. Kom ihåg att allt finns där för dig, hela tiden 🙂 Kram!

  2. anna, Tack för dina svar!
    Ja det är nog bra tror jag också, vänta tills han är 2 år. Jag har sett Yogamudras teacher training, var sååå sugen på att anmäla mig, men det funkar inte nu när han är så liten. Men helt klart ett alternativ till Pauls, billigare och närmre:-)
    Nu ska jag beställa böcker, TACK!

    Annika. Men jag tog absolut inte åt mig så. Det var inte därför jag skrev gårdagens inlägg. Till saken hör att jag grubblat på dettta ett tag och precis hade läst Geetas bok och tänkt göra ett inlägg innan din kommentar, det bekräftade bara det hon skrev, inget konstigt alls. Däremot glömmer man ibland när man skriver att det läses av andra, kanske lite dumt att stoltsera med att man yogar på direkt efter förlossningen, det finns ju massor med människor kroppar som inte ska göra det, det är ju så det är och för mig känns det rätt att göra det, det var därför jag skrev tydligare idag, så att man inte tror att jag gör suryanamaskara fullt ut med vinyasa och allt. Sen är det nog lätt att man hastar på lite väl tidigt bara för att man är så ivrig på att komma igång, vilket jag lite är om jag ska erkänna. Mitt ego…. jag jobbar på att softa ner det och jag är försiktig . Kram tillbaka

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: