Dag fem

Dag fem med Ashtanga Vinyasa.
Imorse var det väldigt nära att jag inte gick upp när klockan ringde. Men så tänkte jag på alla andra som gör sina solhälsningar och på att det faktiskt finns de som går upp ännu tidigare. 04.00 vet jag en yogautövare som går upp.
Jag tror att det viktigaste är att hitta sin yogastund på dygnet, den tid man bestämmer sig för. Om det sen är på morgonen, mitt i natten eller på kvällen spelar nog ingen stor roll. För mig är det diciplin som gäller, det kan verka oyogiskt att tvinga sig upp. Men det är det som gäller.
I vintras åkte jag hem till en kompis på fredagmorgnarna och vi yogade tillsammans, då började vi hos henne 05,00, jag fick gå upp tjugo över fyra, även om det är tidigt längtar jag efter att göra det igen. 
Igår berättade Alexandra att hennes första yogalärare sa till dem att den kropp du vaknar i, det är din kropp så som den är…. det tänkte jag på imorse. Stel, Klumpig, Trött, Ont i foten. Men så började jag ujjaiandningen och tänkte diciplin diciplin.
Fem suryanamaskara A och tre B. När jag påbörjade B: solhälsningarna var kroppen alldeles varm ooch jag flöt vidare och gjorde alla stående och ett par sittande.
Jag avslutade med att bara ligga på golvet och njuta.

Om Shanti Shanti Shanti

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

 1. I början var jag nästan lite rädd för dendär disciplinen, förstod mej liksom inte på den. Nu är den så himla självklar – såklart behöver vi pusha oss själva litegrann, och det är inte av ondo. Belöningen efteråt är ju obeskrivlig, känslan av lätthet, lycka och ja, stolthet – att vi klarat av det vi föresatt oss. Och har man yogat ett tag så inser man ju att det är ljusårs skillnad mellan att vara för sträng mot sig själv och att bara vara disciplinerad. Ha en underbar dag!

 2. Med motivation kommer man långt. Vill man så kan man.
  Det viktigaste är att man följer sitt egna hjärtas röst.
  Tröttheten kommer och går. Konstigt skulle det vara om vi studsade upp vareviga morgon pigga som mörter.
  Med yogan kan vi hantera tröttheten på ett helt annat sätt än vad en kaffekopp erbjuder. Lycka till!

 3. Jag håller med! Man får hitta den stund på dygnet som passar en bäst. I stunden är den stunden väldigt varierande hos mig, ni vet alla varför 🙂 Lillärtan rules!
  Ha en skön helg!
  Kram Helle

Lämna ett svar

%d