Min fot och mina leder

Usch, jag är jättenervös!
Jag har bokat en tid hos en kiropraktor. Jag är så rädd för vad han ska säga om min fot och att jag inte får yoga mer!
Eller rättare sagt att jag inte får göra min ashtanga vinyasa serie. Snällare yoga kanske är bättre för min kropp?
Men jag vill ju göra Min yoga….
Jag har fått kiropraktorn rekommenderad då han själv har utövat yoga, tänker att det kanske är bra. Hoppas jag får klok hjälp och att jag kan få stöd och stimulans till att fortsätta min ashtangayoga och bli bra i min fot.
Då jag är väldigt överrörlig är ju min stora ”utmaning”  i yogan att hålla igen i lederna och arbeta emot med alla kringliggande muskler som ska skydda lederna. Detta har jag jobbat på under många år och jag inbillar mig att jag har ganska bra koll på hur jag ska tänka anatomiskt i rörelserna.

namaste

6 svar till “Min fot och mina leder”

 1. Kirorpraktor, det kan vara både ock. En del bänder och ”knäcker” och det tror jag inte är bra. Men du vet säkert att det är en bra person du går till! Förstår känslan av att han ska säga något du inte vill höra…men du känner väl själv också – du verkar så kroppsmedveten om din konstitution. Lyssna vad han säger och känn sedan inuti om det är rätt! Tycker jag. Lycka till!

 2. Ibland är det berikande att träda ett steg tillbaks och göra lugnare/enklare yoga än vad man brukar göra. Jag befinner mig i denna sfär nu när ryggen inte hämtat sig från graviditeten och jag har blivit överrörlig igen. Känner precis vad du känner.
  Tack för tipset om kursen, Kent är ödmjuk och god!
  Kram Helle

 3. Med tanke på mångfalden av sportare som skadat sig och sedan hittat ashtangan torde lyckan vara på din sida. Tekniken får inte slarvas med. Yogan har den fördelen att när kroppen behöver avlastning är det bara att trappa ner till mindre avancerade asanas istället för att tvärnita och rulla tummarna. Det går bra ska du se!

 4. Anna!

  Han kommer inte att säga så – inte om han förstår vad yogan betyder för dig (det kanske du måste förklara för honom?). Kiropraktorn jag gått hos har aldrig sagt något om yogan – han har bara förklarat vad jag måste tänka på i yogan när det kommer till överrörligheten. Dessutom knäcker och bänder han aldrig. Hans rörelser är små, fina, ibland omärkbara (tills efteråt). Jag hoppas du träffar någon som är riktigt, riktigt duktig.

  kram
  a

 5. Annika, Nej usch inte bända, men jag har koll på den utvalde,Har rekat i förväg.
  Helle, vad kul att det gick bra med yogan igår. All lycka till att du kommer att utvecklas som du vill.
  Sue, Ja jag vet att man kan backa, men det är ju så SKÖNT att gå in i de djupa positionerna.
  Alexandra: Det är ju din kiropraktor jag bokat! Här chansas inte. Magiska händer var det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.