Stelont

Att ha yogamorgnar halvdant straffar sig. Ja den här veckan har jag som mest gjort fem solhäls ningar, dessutom halvdana. Så de räknas inte ens. Har alltså ”pausat” asanaträningen på morgnarna efter söndagens mysore. Så idag var det ju dags för mysore. Jag somnade vid halvtvå i natt med fullmånen utanför fönstret. Vaknade säkert 4-5 ggr efter det. varje gång jag vaknade kände jag mig ”pigg” Halv sex gick jag slutligen upp, med ont i ryggen! Jag körde och hämtade Mamma och A för den underbara bilfärden ner mot  Baskemölla.
Min practice idag var inte vad den kunde vara. Jag hade nästan ont i ryggen. På båda sider om korsryggen, ner mot höftböjaren. Det är inte nyttigt att ha ”uppehåll” Särskilt inte efter intensiv helg. Förra veckan var det 4 Mysoremorgnar. Tröttheten jag nämnt har säkert med saken att göra också. Det gick ganska ok i alla stående men i Pashimottanasana kändes det ordentligt. Jag höll rejält tillbaka. I Janu Sirsasana var det lite lättare, andningen hjälpte. I Mariciyasana A och B fick  jag assistans – då blev det betydligt lättare, kände inget i ryggen. Men i C och D kunde jag knappt vända mig bak. I Kurmasana var det skönt, Supta Kurmasana gick jag aldrig hela vägen. Försiktigt i Garbha pindasana. I supta konasana  fick jag jätteskön assistans och låg hela vägen ner med jättebra andning. Urdhva Danurasana lät jag bli att gå upp till stående. I Sirsasana gick jag ner i 90 grader och upp igen.
Känner att jag var väldigt närvarande i yogan trots att jag höll tillbaka. Det kan säkert vara bra att göra det ibland.

Efter passet frågade jag min lärare något jag länge funderat på. Om jag skulle kunna få gå bredvid honom på nybörjarklasser i sommar. Det fick jag gärna, ÅH vad glad jag blev. TACK!a
 
Veckans mål fem suryanamaskara A och fem B per dag, MINST!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

9 kommentarer

 1. Wow så kul att gå bredvid! Vad du kommer lära dig massor! Jag vill också! Du inspirerar!

 2. Anna!

  De gånger jag tittade upp och såg dig yoga var det en fantastiskt! Du är jordad, mjuk och stark som ett lejon. Din yoga är som en vacker dans!

  Yogan i morse har gjort mig sprudlande glad hela dagen, vilken rusch det är, vilken adrenalinkick! Trots nattens vakenhet i fullmånen, är jag pigg fortfarande. Pigg och liksom nykär 🙂

  Min yoga tidigare har varit bra, men det här är något HELT annat. Tack för att du tog mig till Mudita.

  Vi hörs i veckan – måste prata bokkubb!

  kram
  a

 3. Anna, tack för din yogabild idag. Dina känslor och upplevelser. Du inspirerar mej och stärker mej. Svårare än så är det inte. Vi yogar tillsammans!

  Och innerligt grattis till ”bredvid-sommaren”!!!!

 4. Barentsyouth, TACK och tänk att man kan inspirera av att vara ”missnöjd”
  Alexandra, Jag är så jätteglad att du följer mer. KUL att vi har lärt känna varandra, det måste varit meningen. Vad du är snäll som skriver så om mitt lejon. Ja bokklubb måste vi prata om. Jag har precis börjat i Kafka på stranden http://dagensbok.com/2007/02/28/haruki-murakami-kafka-pa-stranden/ Har du läst den? Annars kan vi ju börja med den?
  Nina, Tack snälla! Ja vi yogar verkligen tillsammans det är jag väldigt glad för.

  Om shanti

 5. Murakami! Läste hans ”Fågeln som vrider upp världen” i våras, kunde inte lägga den ifrån mig. Helt underbart med en författare som verkar ha ett eget universum. Jag beställer ”Kafka på stranden” i kväll, så börjar vi så!

 6. Aldrig hört talas om den boken. tror jag beställer också! även om ni bor för långt bort från mig för en bokcirkel 🙁 Låter som ni inspirerar varandra fint.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: