Lite yoga

Efter helgens workshop måste jag medge att jag var trött. Har en förkylning långt in i kroppen som verkar vilja ut, det kan vara en orsak.
Igår gick jag i allafall upp innan fem och gjorde 5 suryanamaskara A och två B. Padanghusthasana och padahastasana samt savasana.
Sedan blev det magläge på mattan med studier. Imorse stängde jag av klockan sov till halv sju och vaknade med halsont. Det är säkert väderomslaget som gör det. Det varma sommarvädret vi hade i helgen och nu regn, tryckande och kallt.

Tankarna snurrar och snurrar om vår husförsäljning kontra husköp. Ångest, glädje, spänning och sorg om vart annat. Helt ostyrbart!
I söndags hade vi visning på vårt hus. Det var med blandade känslor och hugg i bröstet. Idag tänker jag trädgård i det nya.
Hoppas att allt blir klart snart så vi vet hur det blir och om det blir.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

7 kommentarer

 1. Svårt att fokusera i ditt läge kan jag tänka mig. Vi har lite liknande dilemma, har ett litet hus på landet som vi tänkt flytta till när barnen blev stora. Tja, nu tar den minste studenten och jag vill inte flytta dit – men min man vill… men vi har kommit fram till att relationen är den viktiga och var man bor kommer sedan. Men visst är det svårt?! Lycka till!

 2. Också hos oss har vädret slagit om från värme & sol till regn & rusk. Det var nog därför jag valde sovmorgon framför yogamorgon idag, det kändes helt rätt när jag sedan vaknade. Lite piggare och ser framemot lite förmiddagsyoga istället – bara inte tvättkorgen får för sig något annat 😉
  Krya på dej, tänk glada tankar och småningom vet du vart vägarna bär!
  Om Shanti

 3. Ja Magdalena, tror att det är så. Men jag tror nästa stund att man kan få något nytt. Kul att dui kommit igång!

 4. Det svåraste är nog att lämna ett hus med själ för en eventuell själ i det nya huset.
  Men lyckan är stor att finna det man söker, för en husaffär är något stort och det är väl då man blir riktigt vuxen.
  Kram Helle

 5. Jag skulle behöva råd nu när jag insett att jag behöver en yogamatta: vad ska jag tänka på, vilket material mm? Tacksam för dina synpunkter och kanske tips på inköpsställe, gärna internet…

  1. Vilken yogamattta man ska välja. Min första matta var en spirit matta den var ganska mjuk men ej så slitstark. För mig är det viktigast att de är 185 cm långa och att den har ett bra grepp. Jag har två styckna en som heter Black mat, en riktigt tung matta men helt enastående. Beställdes fr. USA Min andra matta är en bambu ekomatta, lite halkig ibland men väldigt mysig. Köpte den här: http://www.behappy.se/default.aspx.
   Den jag mest rekommenderar är en ”pilates” matta köps här:
   http://shop.sunsalutation.se/
   Den har nog allt, bra grepp, rätt längd, slitstark och mjuk.
   Sun salutions andra mattor är också jättehärliga.

   Lycka till

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: