Fredagmorgon, var tog yogan vägen.

Ingen astangayoga igår ingen ashtanga idag!
Nåväl. Astangayogan bygger ju på att finns med i vardagen. Alltså jag tränar i de andra stegen utom just asana och meditation.
Igår fick vi vår nya säng. En tempursäng. Annorlunda, lyxigt skönt, och ja speciellt.
En tempurmadrass formar sig efter kroppen.
Dvs. kroppen är nersjunken i sängen på bästa sätt. Man kan hissa upp fötterna och huvudet.
När jag skulle somna låg jag och tänkte på om man hissade upp huvuddelen och satt i meditationställning, och om kroppen då skulle hamna rätt, sen tänkte jag om bottnen klarar det.
Då denna typ av elektriska funktion är skapad för att man ska ligga absolut rätt i ett avslappnat läge som grundar sig på att man sover på rygg.
Sen började jag tänka, att om jag då vill ändra sovposition mitt i natten blir det ju fel att vara upphissad.. hrmmm.
Det slutade med att jag fällde ner sängen igen och låg och vred mig hela natten istället.
Tänk vad tanken an påverka.!

Sova i savasana, det är kanske det rätta, hoppas jag vänjer mig. Mannen som brukar sova dåligt  sov som en stock hela natten, jag är glad för hans skull.

Om shanti

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: