Yogaworkshop med Sara Alenius 4-5 mars

Yogahelg med Ashtangayoga&Anatomi ur ett yogaperspektiv

Vi är så glada att få välkomna Sara Alenius som gästlärare till shalan. Sara är auktoriserad Ashtanga yoga lärare och leg fysioterapeut som till vardags undervisar i Lund/Malmö.

Under denna workshop kommer Sara att gå igenom ett urval av det som är viktigt att veta om anatomi som yogautövare. Genom både teori och med praktiska exempel kommer vi att utforska kroppens anatomi från fötterna och hela vägen upp.

Kursen kommer vara indelad i två Mysoreklasser samt fyra anatomiklasser, två per dag. I kursen ingår anatomi kursmaterial.

SCHEMA

Lördag:
09.00 – 11.00
Ashtangayoga Mysoreklass
Egentid&Frukost
12-14.00 Grundläggande anatomi
14-14.30 Tepaus med grön energi
14.30-16.30 Nedre extremiteter – FOT, KNÄ OCH HÖFT


Söndag:
09.00 – 11.00 Ashtangayoga Mysoreklass
11.00 – 12.00 Gemensam medhavd frukost i shalan vi bjuder på te&kaffe
12-14.00 Bålen – BÄCKEN, SI-LED OCH RYGG
14-14.30 Tepaus med rawfoodboll
14.30-16.30- Övre extremiteter – HAND, HANDLED, ARMBÅGE, SKULDRA OCH NACKE


Din bokning på lördagen gäller för hela workshopen. Har du frågor kontakta Anna på facebook eller via mail, bhaginii@gmail.com

Om Sara
Sara Alenius
mötte yogan år 2009, hon föll snabbt för Ashtanga och praktiserar sedan dess. År 2011 flyttade hon till Mysore, Indien, för att uppleva Ashtangans rötter. Där hade hon förmånen att få praktisera med R. Sharath Jois under lite mer än ett år i sträck. Hon drev också Santosha Café där hon serverade frukost till yogis. Genom inspiration ur yogan, i hur små justeringar i utövandet av asanas kan läka skador, utbildade sig Sara efter tiden i Mysore till leg. Fysioterapeut vid Lunds Universitet. Hon upplever att yogan och fysioterapin verkligen berikar varandra i båda riktningar. Genom sitt yrke har Sara erfarenhet av att möta personer med allt ifrån idrottsskador till utmattning och långvarig smärtproblematik. Hon har även utbildat sig inom bland annat Basal kroppskännedom, Medicinsk yoga och Akupunktur.

Läs mer om Sara på hennes hemsida www yogaanatomi.se

INVESTERING

Hela helgen 1595:- Inkluderar: två yogaklasser, fyra anatomiklasser, fika samt kursmaterial.

%d bloggare gillar detta: