Mala

När man reciterar mantra eller gör sin pranayama är det perfekt att ta hjälp av ett MALA halsband. Mala på sanskrit betyder girlang eller radband
En mala har 108 pärlor och att det har just det antalet pärlor finns det olika berättelser på.
– I sanskrit finns 54 bokstäver i feminin variant och lika många som maskulin variant 2×54 =108
– Varje siffra står för olika saker
1:an står för det högsta alltet, 0:an för medvetandet och 8 :an för evigheten. Och om man slår ihop dem så får man siffran 9 som står för fullständighet.
– De 12 stjärntecknen gångat med de 9 planeterna. – 108 nivåer på själens resa eller – att det finns 108 energikanaler som går till hjärtat .

Hitta din sanning och tolkning!

Att tex recitera OM 108 ggr kan vara väldigt svårt och kännas konstigt. Första gången jag gjorde det det var jag mest arg efteråt. Alla andra hade magiska upplevelser men hos mig startade något annat. Kanska jag just därför ska göra det oftare? Det viktiga är att man försöker vara helt närvarande i varje recitering och håll en pärla mellan tumme och pekfinger.

Det finns oändliga varianter av halsband, hitta ett som du tycker om

Längst ner avslutas mala halsbandet med en tofs och en extra pärla eller symbol. Denna pärla kallas för Guru-pärlan och kan ibland vara en extra pärla/sten. (109:e pärlan) Denna pärlan hedrar den man fått malan av. Man korsar aldrig denna pärla utan här vänder man.
Traditionellt har man små knutar mellan varje pärla eller tom en minipärla mellan.
Tofsen som hänger längst ner representerar den spirituella kontakten med det gudomliga och till varandra.

Publicerat den
Kategoriserat som Yoga

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: