Nej tack kemikalier Ja tack naturen

Jag har sedan ett bra tag tillbaka varit väldigt medveten om vad jag smörjer in mig med, parfymer, tandkräm tvål etc.
En av de stegen har varit hur jag tvättar mitt hår och med vad. För ett år sedan då det diskuterades mycket o parabener och silikoner valde jag helt bort detta och köpte allt eko, paraben och silikonfritt. Nu kände jag att det var dags för nästa steg. Eftersom det var HÖG tid att klippa topparna valde jag noga vart jag skulle göra detta. Att jag låtit det vänta så länge ( ett år) var helt enkelt för att jag inte vill klippa mig där de använder kemikalier. Många års nyfikenhet tog mig till min mammas frisör som jag hört så mycket från. Hon är grundare till något som kallas Östanåmetoden och går ut på att det du tillsätter i ditt hår ska du kunna äta. Örter, citron, blommor med mera.
Det vi har i håret går nämligen rakt ner i huvudet via hårrötterna, lite läskigt tycker jag. Hårets kvalite och kraft har också samband med övriga kroppen, det vi stoppar i oss påverkar hud och hår.
Jag är så nöjd med mitt besök på Herbian hos Kerstin som pysslade om mitt hår i nästan tre timmar! Hon borstade det säkert en halvtimme med helt underbara vildsvinsborstar, kammade, klippte toppar, tvättade med ekologiska citroner och havssalt, särskilt bra just för mig. Borstade igen, masserade hårbottnen och drog i hårstråna och jobbade in så mycket energi i hår och huvud att det kändes som värsta adrenalinkicken och håret var helt fluffigt, stort och lockigt! Till sist fick jag ekologisk olivolja i topparna då jag var torr längst ut.

Jag fick en bok av henne som hon har skrivit den heter HÅRKRAFT i den fastnade en sak hos mig. Vi tvättar vårt hår med schampoo och borstar med plastborstar vilket gör att vi får som en hinna runt hårstrået. För att rätta till detta behöver vi balsam för att få det lent. Balsamet gör håret platt vilket gör att vi sätter i hårmousse och så där håller vi på, helt knäppt!

Härliga tips på tvättar är
Varm honungstvätt, gjorde jag häromdagen – helt fantastiskt. Jag värmde kanske en halv dl honung och tillsatte varmt vatten lät det svalna till lagom temperatur, sedan masserade jag in håret torrt med honungen och lät det verka ca en kvart. sedan sköljde jag med varmt vatten.
En riktig lyxtvätt.

Fler saker att prova som hon säger är bra är nässelavkok, maskrostvätt, rosor osv.
Bara att experimentera!

Inga mer kemikalier tack!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

10 kommentarer

 1. Vad spännande det låter. Själv har jag precis börjat sanera bland mina kemikalier och börjat handla ekologiska och naturliga produkter. Måste allt kika runt lite mer på din blogg:)

  1. Välkommen Linn, vad kul att du kommenterade – då hittade jag din blogg! Fin:-) Ja, visst är det spännande med kemikaliefritt. Har tyvärr inte fått med mig barnen helt ännu. De stod ut längre än jag trott med mina naturliga tandkrämer, men talade tillslut om att de vill ha vanliga tandkrämer igen… så hårtvättarna får jag varsamt introducera.

 2. Åh, det är så roligt att läsa hur vi blir fler och fler som väljer naturligt!
  Det har inte på något sätt varit självklart för mej förut, men idag känns det som en intressant utmaning att leva ett liv som alltmer är back to basic. Kram!

 3. Det där med naturliga produkter är jag också inne på. Fast vildsvinsborstar…hm…som gammal animalist vet jag inte riktigt. Jo, det finns en sådan i mina gömmor. Inköpt av misstag förstås!

 4. Wow vad spännande!!! Ligger mkt i det du skriver…. Var finns denna frisör??? Puss på dig!!

 5. Tre timmar låter underbart, är det en vanlig klipptid? Hur mycket kostade det? Åh, det låter som en riktig spa-upplevelse. Hälsningar Mlain

 6. Det är jättespännande. Nu har jag inte använt schamp på flera månader. Det intressanta är att jag som redan hade tjockt hår fått tjockare hår. Och dessutom lockigare. !
  Dyrt… 500:-/timme. men det får man se till att du max behöver gå två ggr per år!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: