Bättre lite solhälsningar…

Ja mitt motto ” Bättre lite solhälsningar än ingen yoga alls, eller att göra några suryanamaskara varje dag istället för att göra ett helt pass en gång i veckan. Det är att yoga i vardagen. Idag bjöd mattan mig på 5 suryanamaskara A och 3 B och det är ju inledningen av ashtanga vinyasa serien.
Imorgon blir det kanske samma sekvens kanske mer.

namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

3 kommentarer

 1. Jag tycker det låter jättemycket för en som precis har fått barn…Kursen jag gick för Karin Björkegren Jones och Lotta Bertilsson om gravidyoga och yoga efter förlossningn poängterade att vecka 1-4 efter förlossningen skulle man bara jobba igenom mola bancha och bukmuskulaturen och makarasana för att hjälpa livmodern att få sin naturlig form tillbaka. När blödningen stoppat kan man ta sig försiktigt vidare men inte förrän efter 12 veckor efter förlossningen kan man börja träna lite försiktigt, som man gjort tidigare. VIll inte låta snusförnumstig, men det har ju bott en människa där inne i 9 månader och det är mycket som ska återfå sin form, som man inte kan träna fram. Det tar t ex 6 månader för bäckenet att återfå sin form som det hade innan. Och yogan är så kraftfull, du kanske inte märker något just nu, men skynda långsamt kära Anna!

 2. Anna, vi följs åt även nu efter förlossningen märker jag. Jag har också precis börjat med solhälsningarna, gör endast mellan 3-5 st och modifierade med baby cobra. Gjorde krigarna idag också, fast med mindre benavstånd för bäckenbotten. Visst är yogan kraftfull, men för min del har jag nog aldrig varit så inkännande och utforskande i min kropps begränsningar som nu efter förlossningen. Varje dag känns som en anatomilektion 🙂
  Namaste

 3. Annika, jag tar till mig och tack för dina åsikter. Har skrivit ett långt inlägg precis svårt att veta vad som är rätt och fel. Kanske att man kan tänka på dochorna här, tex en pitthayogande person ska kanske avrådas då de har tendensen att bara göra lite mer, eller jag vet inte egentligen. Nog oerhört individuellt. Mina solisar var väldigt mkt kaphahälsningtar:-)

  Frida, ja det är inte klokt, skrattade när jag läste ditt inlägg o tänkte just att vi följs åt!
  Vi har mycket gemensamt.

  namaste

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: