Bättre lite solhälsningar…

Ja mitt motto ” Bättre lite solhälsningar än ingen yoga alls, eller att göra några suryanamaskara varje dag istället för att göra ett helt pass en gång i veckan. Det är att yoga i vardagen. Idag bjöd mattan mig på 5 suryanamaskara A och 3 B och det är ju inledningen av ashtanga vinyasa serien.
Imorgon blir det kanske samma sekvens kanske mer.

namaste

3 svar till “Bättre lite solhälsningar…”

 1. Jag tycker det låter jättemycket för en som precis har fått barn…Kursen jag gick för Karin Björkegren Jones och Lotta Bertilsson om gravidyoga och yoga efter förlossningn poängterade att vecka 1-4 efter förlossningen skulle man bara jobba igenom mola bancha och bukmuskulaturen och makarasana för att hjälpa livmodern att få sin naturlig form tillbaka. När blödningen stoppat kan man ta sig försiktigt vidare men inte förrän efter 12 veckor efter förlossningen kan man börja träna lite försiktigt, som man gjort tidigare. VIll inte låta snusförnumstig, men det har ju bott en människa där inne i 9 månader och det är mycket som ska återfå sin form, som man inte kan träna fram. Det tar t ex 6 månader för bäckenet att återfå sin form som det hade innan. Och yogan är så kraftfull, du kanske inte märker något just nu, men skynda långsamt kära Anna!

 2. Anna, vi följs åt även nu efter förlossningen märker jag. Jag har också precis börjat med solhälsningarna, gör endast mellan 3-5 st och modifierade med baby cobra. Gjorde krigarna idag också, fast med mindre benavstånd för bäckenbotten. Visst är yogan kraftfull, men för min del har jag nog aldrig varit så inkännande och utforskande i min kropps begränsningar som nu efter förlossningen. Varje dag känns som en anatomilektion 🙂
  Namaste

 3. Annika, jag tar till mig och tack för dina åsikter. Har skrivit ett långt inlägg precis svårt att veta vad som är rätt och fel. Kanske att man kan tänka på dochorna här, tex en pitthayogande person ska kanske avrådas då de har tendensen att bara göra lite mer, eller jag vet inte egentligen. Nog oerhört individuellt. Mina solisar var väldigt mkt kaphahälsningtar:-)

  Frida, ja det är inte klokt, skrattade när jag läste ditt inlägg o tänkte just att vi följs åt!
  Vi har mycket gemensamt.

  namaste

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.