Storm, Yoga och meditation

Ja, inatt kom stormen till Skåne!
Vi vaknade halvett av att dottern blivit väckt av stormen. Det ven i taket ovanför henne, hon har sitt rum vänt mot väster där vinden kom ifrån. Sen satte stormen igång! Det ven, det knakade det knarrade och ibland kändes det som hela huset skakade till.
Ingen av oss kunde direkt somna om. Jag låg o tänkte på om jag måste till BB vad ska man göra då?
Det borde ju vara smartare och vara kvar hemma o föda istället för att dels lämna barnen hemma i stormen och dels att det kanske inte är så bra om man blir stående i skogen någonstans och förhindrad att åka vidare pga av träd eller annat.
Slumrade ibland till ett par minuter men vaknade snabbt av nya vindbyar, så jag låg o fortsatte grubbla över livet i allmänt. Började också längta efter yogamattan.

Så tillslut gick jag helt enkelt upp för att yoga., Klockan visade 03.30 Tio i fyra stod jag på yogamattan med stormen utanför fönstret, rummet upptänt med en massa ljus. Svag svag musik i bakgrunden samt doften av rökelse. Jag inledde med Ashtanga Vinyasa yogans inledningsmantra. Vande Gurunam, följt av en hel timme med asana sedan nästan en halvtimme meditation. Jag följde ingen speciell ordning utan jag bara följde kroppen och rytmen. Otroligt häftigt och en djup behaglig andning. I meditationen kunde jag känna sammandragningarna i magen, på min 30 minuters sittning hann jag få tre kraftigare värkar som kanske varade 20 sekunder. Så kanske kanske det är något på gång nu.. eller också inte.Istället för att göra savasana la jag mig lite uppbullad med kuddar på mattan, och somnade ganska snart tror jag. Jag vaknade iallafall av att det var hårt på golvet och la mig så i soffan istället där jag sov vidare tills klockan ringde tjugo i sju.
Nu har strömmen gått så jag vet inte när detta inlägg kommer att publiceras.

En spännande morgon eller natt, helt klart!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

11 kommentarer

 1. Inspiration, låter ljuvligt. Kan se dig framför mig!

  Vande gurunam charanaravinde
  sandarshita svatma sukhava bodhe
  Pranamami Patanjali
  Pranamami Patanjali

  / I bow to the lotus feet of our great teachers,
  who uncovers our true self and awakens happiness
  I bow to Patanjali
  I bow to Patanjali/

 2. Anna. All lycka till Dig & de Dina.

  Här i Stockholm har vi snöstorm idag. Igår kändes det som om våren var på väg med kvittrande koltrastar och sol, så var det alltså inte :-).

  Men tids nog, så……..

  Det låter helt fantastiskt att Yoga med stormen vinande utanför fönstret och en massa tända ljus inne. En storm kan vara nog så inspirerande, tänk vilka krafter. Kanske Stormen får igång förlossningen?.

  Kram o Värme
  // Lotta

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: