Skön söndag med asana

Ska inleda med att jag igår tog mig en vilodag från asana, enligt tratitionen och för att få en skön sovmorgon och en start på dagen med familjen istället för bara jag på mattan. Det kompenserades med att jag var ute på dagen. Det låter hemskt men eftersom det varit grymt halt har jag inte varit ute särskilt mycket.
Det blev en dag på isen. Jag körde spark, de andra skridskor, vi grillade och hade en härlig dag.
Imorse gjorde jag däremot yoga, kanske en halvtimme – fyrtio minuter. Ett par modifierade suryanamaskara A, trikonasana, parsvakonasana, paddottanasana, padanghusthasana med klossar och breda ben, virabhadrasana samt en rad sittande, Ardha baddha padma pashimottansana, trianga mukha ekapada pashimottanasana, Janu sirsasana, Konasana samt Sirsasana.
Nu har vi bakat cupcakes, apelsinmuffins med vanilj. Körsbär & philadelfia topping.

En perfekt söndag

Namaste

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

5 kommentarer

 1. Hej Anna,

  Låter som du har haft en skön söndag! Själv har jag sovit ut och tagit min dagliga promenad i maklig takt. Förstår precis vad du menar med att det är för halt för att gå ut, för oss högravida är det både svårt att gå och farligt så som underlaget varit senaste månaden! I Stockholm har det dock töat senaste veckan och ingen ny snö har kommit än så länge, så just nu är det mest grusigt på gatorna. Idag var det solsken och jag passade på att gå ut, det var jätteskönt men kämpar verkligen med skor, och kläder just nu!

 2. Hej Frida.
  Ja, det var en jätteskön helg. Ja, lite läskigt med halkan faktiskt. Vissa skor har jag inte använt. Visst går det att gå men man är som en snigel, med hus!
  Här har också töat så nu är det ju lättare. Nu längtar jag efter att bebisen ska födas och jag ska gå med barnvagn, och att våren ska komma. NEJ så ska man ju inte tänka, det är ju här och nu. Skön vinter, en härlig mage, sparkar som pratar med en och man tar varje stund som den kommer. Och i stunden längtar man lite efter nästa…

 3. Låter helt underbart, vilken dag på isen!
  Njut av varenda dag med din mage, det var fantastiskt att se din bildserie med gravidyoga!!! Jag börjar strax kurs för mammor med bebisar, det blir spännande att använda mina gamla tankar och erfarenhet kring återhämtning efter graviditeten med yoga. Du är snart där!
  Kram Helene

 4. Maria, Helene . Ja, en helt perfekt deg. Man får ta vara på stunderna och njuta hela tiden. !
  H, vad kul med mamma baby kurs.

  Kramar

Kommentera

%d bloggare gillar detta: