Vidare workshop

Dagen igår bara rann iväg.
Efter frukosten gick jag på en filosofiklass för en enastående lärare som heter Russel Delman.

Russell arbetar med närvaro och medvetenhet. Han är specialiserad på Zenmeditation samt olika kroppsterapier. närvaro och mänsklig potential. Det var en mycket bra klass! Det handlade om hur hjärnan jobbar ihop med medvetandet. Vi fick göra olika övningar bl. a.  där man låg på rygg med ett knä upp foten i golvet. Sedan lyfte man höften och vred in och i sidled pyreneeum som i en spiral. Ihop med det  skulle man vrida huvudet i sidled motsatt håll. och ögonen i andra riktningen dvs. ”fel” håll. Detta var mkt intressant hur man skulle kunna ändra mönster. Att man automatiskt gör på ett visst sätt för att man tror att man är skapad för det på det sättet.  Han menar också att Hur vi är skapta, hur vi innerst inne är det är svaret på vilka vi är.
Sinnet irrar runt med livet och bjuder oss på olika rutiner, saker sker längs vägen hela tiden.
”Mind is working in harmony with life!”

 Efter denna underbara lärares inspiration var det dags för supergoda lunchen. Maten serveras i stora mattält väldigt yogisk och om man vill kan man plocka ut vilket som är den rätta maten för min dosha. Nu är man ju som man är och vill smaka på allt.

Jag och Maria åt tillsammans och satt länge och pratade, så härligt. Sedan köptes det god kaffe latte på sojamjölk i Cafét.
Eftermiddagen flöt på med något som kallades för sharing, man får en egen grupp som man ska lära känna, fint.

Jag gick på Yinyogaklassen, den var mycket mycket bra. Oerhört kunnig lärare,  Biff Mithoefer.
Gillar yinyogan, den passar mig bra som koplement till Ashtanga vinyasan.
På kvällen var det återigen den goda maten, sedan hade jag spanat in Kirtan. Valde på det och En klass till med Russel. Men det fick bli Kirtan, kände att huvudet ej orkade ta in mer.

I tro om att jag var i rätt sal för Kirtan slog jag mig ner på en skön madrass i rummet med en tjej jag träffat tidigare på dagen. Det visade sig dock vara ngt helt annat. Något som hette Tantsu. Tantsu är en meditation med beröring på en partner. Det var inte så farligt som det låter utan ganska fint. Det handlade om att ge och ta energier.
Ateeka som höll i lektionen var en mycket inspirerande person med en enorm utstrålning och värme.

Dagen har ungefär sett ut som igår. Jag gick inte upp för den tidiga meditationen utan åkte direkt till Ashtangaklassen istället.
Idag blev vi ledda fram till Dandasana, sedan fortsatte jag själv. Jag gjorde alla de asana som jag brukar göra, dvs. i prinsip alla utom matsyasana B, setu bandhasana. Urdhva danurasana var som vanligt häftig. Jag hoppas att jag kommer att kunna fortsätta göra den hela tiden.

Frukost sedan en ny klass med Ateeka, från gårdagen. Detta pass var inte min grej.r Ateekas egna utvecklade yoga, Systemisk yoga. Mycket udda. Man pumpandades med munnen hela tiden samtidigt som du jobbade på ryggens spiraler i krälande positioner. Som om vi var djur.
Vad jag uppfattade var det många som var positiva till det, och det var ju kul att ha provat, men imorgon blir det mer Russel Delman istället!

God lunch med många nya människor, oj vad man trffar folk här.

Nu har jag tillfälligt lämnat Ängsbacka och åkt till Stadra, där min syster spelar en av rollerna i Stadras sommarteater ”Vill ha dig” en passionerad pjäs i Hjalmar Söderbergs fotspår.
Har någon vägarna förbi, åk och se den!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

 1. Hej Jennie
  Välkommen hit!
  Ja, då vet du ju verkligen vilken magisk plats det är!
  Jag ska inte på Josephines workshop. Kanske att jag kommer på en av ashtangaklasserna som är mellan er workshop.
  Det är min sista semestervecka och jag tror att vi ska åka iväg någonstans me dfamiljen då.
  Hoppas du får en underbar retreat!
  Kram anna

 2. Halloj Anna!

  Jag hinner inte vara med på årets retreat, men jag skickar hela tiden längtansfulla blickar dit och önskar att jag bodde närmare, så att jag kunde slinka förbi i alla fall! Saknar Muditas vackra shala!

  Det är så härligt att följa din yogaresa; har läst ganska länge men inte kommenterat förrän nu; jag brukar inte kommentera bloggar så ofta men nu vill jag definitivt passa på och gratulera till miraklet inom dig! Livets stora under!

  Ta hand om dig!

 3. Jennie.
  Ja platser kan vara magiska och visst är de fint att man kan plocka fram dem inom sig._
  Så glad jag blir av att du läser här och tack för gratulationen. Har du blogg?

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: