lekfull yoga

En kompis har sovit över hos oss med sina barn.
Igår kväll åt vi hemlagade pizzor och såg på TV och drack rött vin.
Det blev ganska sent, för att vara mig. Men kom i alla fall i säng innan 12.  Jag vaknade hyfsat pigg tjugo över fyra!
Men tänkte att det kanske var läge med en sovmorgon. Jag gick upp 06 istället.
Smög ner i yogarummet och tände lite ljus och rökelse. Sedan hörde jag små tassande steg då den ena lila prinsessan vaknade. Så jag frågade om hon ville yoga med mig. Hon ville det genast så vi rullade ut en matta till henne.
Jag visade suryanamaskara A och B sedan barnets position, några sittande och pigeon. Sen tröttnade hon och tyckte att jag kunde göra som henne istället. Det blev hjulningar, framåt och bakåthopp på oika sätt sedan byggde vi upp en madrass och hoppade ljushopp. Jag skulle sedan hjälpa prinsessan med ”volt” Hon menade handvolter. Min son anslöt och sedan fick jag och sonen ”instruktioner” om att gå runt och leka pingviner.
Det var ett roligt yogapass.
Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

  1. låter som ett kul avbrott som påminner om att det ska vara roligt också, och inte bara disciplin som det kan bli ibland. ska försöka minnas att ha kul nästa gång jag yogar:)

  2. Vad skoj det låter!
    Min dotter övar flitigt på handstående just nu, och att gå från handstående ner till brygga. Gissa vem som hänger på?! 🙂 Härligt att kunna öva ute på en grön gräsmatta dessutom!!

  3. När jag var på retreat med Lino Miele i Stockholms skärgård två somrar i rad så brukade vi ha playground på eftermiddagarna – minns att det var kul just därför att det var ”på lek” och att man vågade mycket mer på det viset. Man blir modigare när man leker :).

  4. Anna, Nina, Annika.
    Man får aldrig glömma att yoga ska vara GÄDJE, humor, njutbart och KUL!
    Och helt sant man blir modigare när man leker. Jag tom. hjulade inomhus, helt utan att tänka.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: