Måndagmorgon>15

Och jag vaknade kvart i fem jättepigg!
Där är man i valet huruvida man ska försöka sova till klockan ringer, fem eller gå upp.
Ja det finns bara ett sätt det är att gå ur sängen. Jag stod på mattan, redo för Ashtanga vinyasa yoga, tio över fem.
I alla fem suryanamsakara A var jag täppt i näsan. I andra suryanamaskara B släppte det och jag kunde anamma ujjaiandningen.
Idag gjorde jag en variation i suryanamaskara B – jag stannade tre andetag på varje ben i Viraqbhadrasana. Bra andning i alla B.
Padanghustasana, padahastasana utthita trikonasana parvrtta trikonasana, osv alla stående blev det idag.
När jag inledde de sittande fick jag plötsligt ont i korsryggen när jag skulle böja mig fram i pashimottanasana. Jag gjorde färdigt pashimottanasana och dess motrörelse, purvottanasana. Smög sedan och hämtade spikmattan vilken jag låg på i 2o minuter. Nu känns ryggen bättre. En helt okej måndagmorgon med Yogastart
Namaste

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

  1. Oj oj allt annat än min morgon då jag blev väckt av telefonen kl 10. Men det brukar vara så efter att jag jobbat natt en hel helg. Ännu finns chans att reparera skadan :0) Du är verkligen harmonisk som kan ligga 20min på spikmattan före jobb, DET kan jag säga ärligt att jag inte i nu läge klarar av!!!

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: