Site icon Välkommen till Yogashala South Sweden i Kristianstad

Kiropraktorbesök två

Igår var det dags för andra besöket hos kiropraktorn.
Jag fick ställa mig med ryggen emot och han kände på höftbenen och ryggraden.
Det visade sig se bättre ut än förra gången dvs. Det han rättade till förra gången var kvar i sitt läge. Jag fick lägga mig ner på sidan, denna gång på andra sidan. Andas in andas ut Tryck! Det hände inte mycket så jag fick ligga på andra sidan igen, andas in andas ut tryck – Där kom det sista på plats. Han sa att han var nöjd med vad han kunde känna och att det inte fanns så mycket mer att göra i dagsläget utan han ville att jag skulle vänta en månad eller två innan ett återbesök. Vi ska nu se om stabiliteten i kroppen och således foten blir bättre innan man går vidare.
Det är ju det som är det primära. Jag frågade om han inte kuinde visa på bilder exakt vad det var för led som varit sne (tycker det är så spännande.) Leden som var sne ligger mellan höftbenet och korsryggen. 
Jag frågade huruvida jag fick träna eller ej, det var bara att göra som vanligt tyckte han. Men så frågade han om han fick fråga en sak. “Om du är så överrörlig varför tränar du då yoga?” Det var ju den frågan jag inte ville ha. Jag förklarade bara att det är mitt “kall” att utöva yoga och att jag är noga med att jobba med musklerna runt lederna när jag gör mina asana. Att yoga för mig är annorlunda för andra därför att jag kan ju bara utgå från min kropp andra från sina.
De tips jag fick var att helst inte stå upp utan försöka att gå så mycket som möjligt. Att sitta är ej optimalt för mig men om jag gör så är det lämpligast att sitta med båda fötterna ner i golvet.
Var lite öm i korsryggen efteråt.

På kvällen åkte jag och yogade. En härlig dynamisk yoga där jag fokuserade på detaljerna i kroppen och på kroppens spiraler, inåtspiralerna och utåt spiralerna.
Det var ett nivå ett pass men perfekt för mig igår.
Efter yogan stannade jag kvar och pratade med yogalärarinnan säkert en timme. Hon gick noga igenom spiralerna i benen så jag kan jobba rätt med mina leder…
Frågade henne också om hur jag ska kunna jobba med min padmasana. Visade henne hur jag sitter i den. Hon gav mig ett supertips – rulla en yogamatta sitt på den, och vips min padmasana var perfekt. Helt raka vrister och knä och lår i golvet. Hon berättade att hennes lärare sitter alltid så. En sak som sker i padmasana är att man delvis stoppar blodflödet i benen vilket ger extra blodflöde i överkroppen vilket i sin tur stimulerar meditationen, det är därför man sitter i lotus när man mediterar, nytt för mig.
Vi diskuterade även undervisning som sådan hur det är att undervisa andra. Många elever gör ju gärna som läraren gör eller resten av gruppen. Så om man tex. visar navasana är det att föredra att man visar en enkel variant först sedan bygger den vidare till slutpositionerna. Man måste ge nybörjaren chansen att stanna i den första delen ingen mening att göra en full navasana om man släpper ryggen. Vi gick också igenom Utthita trikonasana och virabhadrasana.
Jättekul att stanna kvar och diskutera med henne.

Jag har anmält mig till en Yoga workshop  med en Anusaralärare som heter Susana Garcia Blanco.
Kursen verkar väldigt spännande. En klass kommer vi att fördjupa oss i backbends och armbalanser. Jag behöver verkligen träna på backbends och jag älskar att “leka” i armbalanser, så häftigt med tyngdkraften.

Anusara yoga är en modern form av hatha yoga startad av John Friend 1997 med en filosofisk grund i Tantraläran. Friend har sedan grundandet fortsatt att ha en aktiv roll i ledningen av rörelsen och utbildningen av lärare.
Anusara yoga utgår från five universal principles of alignment (“fem allmängiltiga principer för tillpassning”), som appliceras i samtliga poser: 

  • Opening to Grace (“öppna sig för nåd”)
  • Muscular Energy (“muskelenergi”)
  • Inner Spiral (“inre spiral”)
  • Outer Spiral (“yttre spiral”)
  • Organic Energy (“organisk energi”)

Källa: Wikipedia

Exit mobile version