Yoga igår och yoga idag

Har haft klass både idag och igår. Känner att det är svårt att bara stå och räkna in andningen och berätta vad eleverna ska göra. Det är så mycket lättare ( i början i alla fall) att yoga vid sidan och visa rörelserna.
Jag försöker flytta mig runt hela tiden så att man ska se. Vi har inte varit så många dessa dagarna. Det gör ingenting. Känns fint att kunna ge extra för ett fåtal elever än att det ska vara stor volym.
Min målsättning är att kunna undervisa utan att yoga själv, eller det gör jag ju inte riktigt utan jag visar ju positionerna, känns som det är ett måste med nybörjare.
Svärmor 85 kämpar fortfarande på, envisast av alla, underbart!
Idag gick vi igenom inledningsmantrat och avslutningsmantrat.
Om shanti

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

 1. jag förstår att det är lättare att visa yogan. fint att du har en liten grupp, då känns det verkligen som du kan nå ut till alla.

  kramar*
  /S

 2. Det är en ständig utveckling när man väl börjat instruera. I början var jag väldigt fast på min matta framme i salen, genast jag steg av den blev jag osäker. Småningom släppte det och för varje gång jag lyckades instruera verbalt och såg att yogisarna följde min röst, var en otroligt glädjande seger! Idag en kombination då jag dels visar asanas och dels pratar mej fram. Jag är mycket mer rörlig och gör precis som du – visar asanas varsomhelst i shalan. Det gör ju också att man kommer närmare, att tröskeln sänks och eleverna känner att man finns till hands.

  Sannerligen berikande att instruera!

 3. Bra att du ger eleverna en stabil grund genom att yoga med från början. Väl deras ananas börjar sitta i ryggmärgen kan du tryggt lämna dem ”ensamma” på sina mattor och lotsa skeppet fram med endast rösten. Lycka till!

 4. Staya, Ja, det känns bara att visa asana och jag är så glad för min lilla grupp, det får växa fram
  Sue, Tack. Jag ska verkligen tänka så.
  Mattias o Magdalena, Ja ni kan tro, svärmor är fantastisk.
  Marica, Bra böcker om andning. Det skulle jag själv behöva. Har tyvärr inget svar på det känns som om man måste få lära det praktiskt kolla med Nina och tipsa mig också!
  Helle, Så sant så sant!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: