Mysore

Äntligen var det start för Mysoremornarna på Mudita.
Jag har inte gjort hela serien på knappt en månad, så det var med en skön förväntan och stämning i kroppen, jag intog min matta i morse.
Kent pratade mycket om fokuset man ska ha på ryggraden, där övningarna, böjningarna upplevs i ryggraden hela tiden med närvaro och koncentration och ett jämt flöde på andningen.
Vi gjorde suryanamaskara A tillsammans sedan fortsatte vi på egen hand. Jag var inte så mjuk i höftböjaren inledningsvis – varken i suryanamaskara, A eller B eller i padahastasana. (Framåtböjning, händer under fötter) Jag försökte fokusera på andningen hela tiden. Har lite att jobba där med att få den lugnare och djupare. Ibland flåsar man mest… Mitt mål är att ujjaiandningen bara ska flöda i kroppen. Jag tog det lugnt vidare genom positionerna. I Prasarita Padottanasana C (bredbent framåtböj) kom jag nästan ner hela vägen själv, kunde verkligen känna hur nära jag var. fick snabbt assistans av Kent med armarna i golvet.  Höll andningen lite längre i virabhadrasana. Kom i håg att göra purvottanasana, Yes! (brukar råka glömma den)
Resten flöt bara på och det kändes som jag hade massor med kraft. I urdhva dhanurasana ( brygga med backbends) gick jag upp och ner på väggen fyra gånger, varje gång jag gick ner jobbade jag på att komma längre och längre ner innan jag tog på väggen, det kommer det kommer. snart så!
I Sirsasana, (huvudstående) stod jag några andetag mer än jag brukar. gick ner fem andetag med benen i 90 grader.
Innan året är slut ska jag stå den i fulla andetag.

Lycklig

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

6 kommentarer

 1. Skönt att du fick utföra hela serien. Det sprids en fulländan känsla i hela kroppen. Visst finns det alltid utrymme för förbättring, men… Yogandet är i ständig utveckling. Även jag kämpade med “90 graders” huvudståendet under dagens ashtangapass. Vi fixar hela köret snart! Det fina är att alltid få uppleva överraskningar när man minst anar det.

 2. hej hej!
  vad härligt att utöva yoga, att du kommer längre och längre ner i padottanasana C. snart släpper kroppen in dig.

  kan du berätta lite mer om mysore, vad det är för någonting och vart det finns? är så nyfiken 😀

  ljus*
  /S

 3. Sue, Ja min yogavän på andra sidan jordklotet. Yoga – förenar!
  Staya, Jag älskar prasarita paddotanasana c den öppnar rygg och skuldror fullständigt.
  Mysore har fått sitt namn av att man utövar det i Mysore i Indien.
  Patthabi Jois Ashtanga vinyasans fader undervisade där och hans brorson gör det idag.
  Sättet att undervisa, praktisera mysore på innebär att man utövar sin serie i egen takt med sitt eget andetag som leder dig. Läraren är med och assisterar och hjälper till där man behöver hjälp. Jag är mycket förtjust i det då det uppmanar och bjuder in till egen practice.
  Jag upplever också att man kan få mycket mer hjälp av läraren när man tränar mysore. Du får prova!

 4. jag förstår det 🙂 det är verkligen skönt!
  vad härligt det låter, nu bli jag sugen på att testa det på stört! finns det i sverige? jag letar efter en bra yogakurs/yogalärarutbildning. jag har varit sjuk så länge men det är tanken på yogan som gör att jag fortsätter att kämpa.

  ljus*
  /S

 5. Hej
  Mysore finns överallt! Först går man på ashtangayoga så man får in positionerna och ordningen, när man kan det är man redo för mysore.
  Sök på ashtangastudios. Vet ej var du bor men i Stockholm finns mångga.
  Läs http://www.socalito.se eller http://www.ashtangayogashala.nu Österlen (där jag tränar) http://www.mudita.se
  Det är svårt att hitta lärarutbildningar, se din träning som utbildning tills du hittar rätt, försök hitta workshops.
  Jag har tänkt gå lärarutbildning på yogathailand.com
  KRAM och kämpa vidare! Yoga är starkt!

 6. jag tänkte börja med ashtanga, är nyfiken på det och utövar det hemma 🙂 jag bor i linköping och jag tror att det är kundalini på vårt yogacenter i stan, försäkrings skull ska jag titta efter.

  det skulle vara underbart att bo i stockholm på det sättet, det finns så mycket olika yogastudies där.

  workshops är jätte bra och intensivkurser. är den utbildningen på engelska?

  tack *kramar om* ja, yoga är jätte starkt på många olika sätt.

  shanti*
  /S

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: