Yogalust

Jag har helt gått in i en konstant trötthet. Jag har de senaste två veckorna varit helt slut på morgnarna. ingen inspiration, ingen yogalust heller.
Jag skäms över mig själv. Hur låter det, ingen yogalust! Usch så hemskt. Vad händer i kroppen och med kroppen.
Kan det vara att man snart ska ha semester och har så mkt att göra på jobbet inför ledigheten?
Nej det är bara en dålig ursäkt det också. Jag måste gå in i min självdiciplin!
Snart börjar sommaryogan på Mudita, jag längtar.

Åh ge mig lust!

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

8 kommentarer

 1. Jag har tänkt på dej.
  Det du upplever är så typiskt juni! Den totala tröttheten som kommer vällande över en och dessutom brukar alla i familjen trötta, alla behöver semester… Det vänder snart. Var snäll mot dej själv, både i yogan och i övrigt. Blir det bara några minuter på mattan så är det så, att bara andas är tillräckligt – det vet du ju redan! Kram!!

 2. Åh, jag känner igen mig! Tror som Nina skriver att det verkligen är en fas många befinner sig i. Var snäll mot dig men ändå disciplinerad 🙂 Bara du gör något. Om det så bara är några minuter, andas, sitt, bara vara i en stund. Du kommer igen!

 3. Det kan hända den bästa! Var inte för hård mot dig själv, imorgon är en annan dag!
  Så hade jag det innan skolan slutade. Det var en massa saker hit och dit, och när jag kom hem somnade jag direkt.
  Visst ska det bli härligt med mudita! Tänkte på det i förmiddags när jag letade efter lämplig yogautövningsplats. Det som fattades var fönsterna, ljuset och den vackra utsikten!

  Har du sett att Risa ska hålla workshop i dans och rörelse för ungdomar? Det verkar intressant. http://mudita.se/RisaKids.html

 4. Jag är rookie så jag lyssnar på de lärde ovan! ;o) Men även jag upplever tendens till att just nu bara vilja vara ifred i liggande ställning med en bok eller sovandes. SLarvade lite med mina asanas idag, var lite tankspridd. Skönt att veta att det är “normal” så här års!

 5. nu är ju jag en riktig nybörjare när det gäller yoga men jag fyller 50 i år och har en del annan erfarenhet att luta mig tillbaka på så därför tror jag att det kan vara med yoga precis som med allt annat i livet, helt plötsligt tappar man sugen.

  Jag älskar att fotografera men ibland har det hänt att jag inte ens vill röra kameran, om jag likväl tvingar mig… tror ni det blir några bra kort då? Men jag tillåter mig numer att bara låta kameran vara, jag kastar inte ens en blick på den och denna avhållsamhet väcker till slut en saknad och plötsligt är det som om lusten bara väller över mig igen, ibland efter några dagar, ibland efter ett par veckor, mer behövs inte.

  Jag tror att när man är sliten och trött så ska man akta sig för att göra ett “måste” av det man egentligen brukar göra med glädje.
  “Måsten” dödar glädjen och lusten, det räcker att tvättstugan är ett “måste” den kan man tvinga sig igenom och även tillåta sig att avsky den lite grann. Men om du även tvingar dig igenom det som du egentligen älskar trots att det känns tungt så kanske det gör mer skada än nytta. Varför inte bara släppa disciplinen för några dagar, tillåt dig att inte orka med yogan riktigt och vänta på glädjen. Lovar att det inte dröjer många dagar.

  Så tror jag 🙂

  kram på dig Anna

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: