Site icon

Vårterminens sista yogasöndag

Har inte haft tid att blogga på ett tag. Vädret har varit så härligt och jag har inte varit inspirerad av att sitta vid datorn.
Man behöver helt enkelt pausa ibland.
Igår var det sista söndagen på vårterminens yogasöndagar, – men snart börjar sommarschemat istället!
Träningen var jättefin. Jag försökte jobba med en kontrollerad andning, vinyasaandningen. Där rörelserna följer andningens längd.
Jag gjorde hela första serien., inklusive setu Bandhasana som jag oftast brukar hoppa över. Får helt enkelt inte till den så bra.
Kent har pratat mycket om att jag ska ha tre punkter i som utgångsläge, fötterna, rumpan och huvudet.
Sedan är det fötterna som grundas i mattan och skapar lyftet i höfterna. Igår kom jag upp utan att det belastade nacken så mycket. Kunde hålla positionen i ett par andetag.
Det kommer det kommer.! Tre backbends följde,  med assistans… (gjorde två egna först på väggen sedan tre med hjälp utan väggen)

Jag försökte lägga närvaro och fokus på de avslutande igår. I Pindasana kunde jag hålla runt benen när jag hade lotusen. Fick en väldigt bra och djup Baddha Padma -Bunden lotus.
Jag fick upp foten mycket högre i ljumsken och knäna mer rakt framåt, tätare liksom. Det var en enorm skillnad och bäst av fötterna var i en bättre pose, utan att böjas.

Efter mysoreklassen var det fika. Chai på sojamjölk, nybakat bröd med ghee och kanelbulle.

En trevlig morsdageftermiddag blev det också. En jättefin blomsterbukett med fina blommor från trädgården och vackert kort från min son, en vacker bergskristall från dottern
samt fyra nya fantastiska tekoppar från Indiska och en tesil, från hela familjen.
Middagen blev grillad lax med crème Fraishe och god sallad.

Exit mobile version