Vårterminens sista yogasöndag

Har inte haft tid att blogga på ett tag. Vädret har varit så härligt och jag har inte varit inspirerad av att sitta vid datorn.
Man behöver helt enkelt pausa ibland.
Igår var det sista söndagen på vårterminens yogasöndagar, – men snart börjar sommarschemat istället!
Träningen var jättefin. Jag försökte jobba med en kontrollerad andning, vinyasaandningen. Där rörelserna följer andningens längd.
Jag gjorde hela första serien., inklusive setu Bandhasana som jag oftast brukar hoppa över. Får helt enkelt inte till den så bra.
Kent har pratat mycket om att jag ska ha tre punkter i som utgångsläge, fötterna, rumpan och huvudet.
Sedan är det fötterna som grundas i mattan och skapar lyftet i höfterna. Igår kom jag upp utan att det belastade nacken så mycket. Kunde hålla positionen i ett par andetag.
Det kommer det kommer.! Tre backbends följde,  med assistans… (gjorde två egna först på väggen sedan tre med hjälp utan väggen)

Jag försökte lägga närvaro och fokus på de avslutande igår. I Pindasana kunde jag hålla runt benen när jag hade lotusen. Fick en väldigt bra och djup Baddha Padma -Bunden lotus.
Jag fick upp foten mycket högre i ljumsken och knäna mer rakt framåt, tätare liksom. Det var en enorm skillnad och bäst av fötterna var i en bättre pose, utan att böjas.

Efter mysoreklassen var det fika. Chai på sojamjölk, nybakat bröd med ghee och kanelbulle.

En trevlig morsdageftermiddag blev det också. En jättefin blomsterbukett med fina blommor från trädgården och vackert kort från min son, en vacker bergskristall från dottern
samt fyra nya fantastiska tekoppar från Indiska och en tesil, från hela familjen.
Middagen blev grillad lax med crème Fraishe och god sallad.

4 svar till “Vårterminens sista yogasöndag”

 1. Blir alltid så glad när jag läser om din ashtangaträning, du är så närvarande i den och återger den som om man själv var där. Härligt när allt flyter och man har kontroll över andningen, tillika som man låter den flöda fritt. Vinyasa är häftigt!!

  Jag har lämnat ”den regelrätta ashtangan” nu och övergått till vinyasayoga, väldigt ashtanga vinyasa-inspirerad naturligtvis, men ändå annorlunda. Jag tror det var du som skrev för några veckor sedan att jag ska ge ashtangan en ärlig chans och jag följde rådet. Nu vet jag att det är en annan väg jag ska gå, just nu är jag färdig med ashtangan. Det känns ändå inte vemodigt på något sätt, snarare befriande – som att jag nått ett vägskäl och klarat av att välja riktning själv. Nu låter jag bara allt bero, jag yogar där jag är och fortsätter andas i vinyasan. Do your practice…

  Om Shanti

 2. Sätter Mudita ut sitt sommarschema på nätet tro? Har mc-reseplaner genom Skåne senare i sommar och du har skrivit så varmt om Mudita att jag gärna gick ett pass (hatha) ifall vi råkar befinna oss i närheten och tidpunkten passade.

 3. Åhsuck, jag hittade schemat ögonblicket efter att jag skrev kommentaren här innan 🙂

 4. Nina!
  Vad härligt att du hittat din väg! Det är fantastiskt. Alla vägar är de rätta så länge de passar ihop med en själv.
  Vore underbart om du kommer till Mudita i sommar. Vi hamnar nog inte på mattorna bredvid varandra om du inte bestämmer dig för en morgonklass iallafall.
  Hathan är som du nog sett nu när du hittat schemat, på kvällarna.
  kul om man hade setts. Jag tycker verkligen att du ska ta vägarna förbi, det är värt att bara få yoga i det rummet.
  Det faller sig inte så att du är i Skåne när Tiwari kommer?
  HAN ÄR FANTASTISK och det är inte ashtanga.

  Om shanti

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.