Vårterminens sista yogasöndag

Har inte haft tid att blogga på ett tag. Vädret har varit så härligt och jag har inte varit inspirerad av att sitta vid datorn.
Man behöver helt enkelt pausa ibland.
Igår var det sista söndagen på vårterminens yogasöndagar, – men snart börjar sommarschemat istället!
Träningen var jättefin. Jag försökte jobba med en kontrollerad andning, vinyasaandningen. Där rörelserna följer andningens längd.
Jag gjorde hela första serien., inklusive setu Bandhasana som jag oftast brukar hoppa över. Får helt enkelt inte till den så bra.
Kent har pratat mycket om att jag ska ha tre punkter i som utgångsläge, fötterna, rumpan och huvudet.
Sedan är det fötterna som grundas i mattan och skapar lyftet i höfterna. Igår kom jag upp utan att det belastade nacken så mycket. Kunde hålla positionen i ett par andetag.
Det kommer det kommer.! Tre backbends följde,  med assistans… (gjorde två egna först på väggen sedan tre med hjälp utan väggen)

Jag försökte lägga närvaro och fokus på de avslutande igår. I Pindasana kunde jag hålla runt benen när jag hade lotusen. Fick en väldigt bra och djup Baddha Padma -Bunden lotus.
Jag fick upp foten mycket högre i ljumsken och knäna mer rakt framåt, tätare liksom. Det var en enorm skillnad och bäst av fötterna var i en bättre pose, utan att böjas.

Efter mysoreklassen var det fika. Chai på sojamjölk, nybakat bröd med ghee och kanelbulle.

En trevlig morsdageftermiddag blev det också. En jättefin blomsterbukett med fina blommor från trädgården och vackert kort från min son, en vacker bergskristall från dottern
samt fyra nya fantastiska tekoppar från Indiska och en tesil, från hela familjen.
Middagen blev grillad lax med crème Fraishe och god sallad.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

4 kommentarer

 1. Blir alltid så glad när jag läser om din ashtangaträning, du är så närvarande i den och återger den som om man själv var där. Härligt när allt flyter och man har kontroll över andningen, tillika som man låter den flöda fritt. Vinyasa är häftigt!!

  Jag har lämnat “den regelrätta ashtangan” nu och övergått till vinyasayoga, väldigt ashtanga vinyasa-inspirerad naturligtvis, men ändå annorlunda. Jag tror det var du som skrev för några veckor sedan att jag ska ge ashtangan en ärlig chans och jag följde rådet. Nu vet jag att det är en annan väg jag ska gå, just nu är jag färdig med ashtangan. Det känns ändå inte vemodigt på något sätt, snarare befriande – som att jag nått ett vägskäl och klarat av att välja riktning själv. Nu låter jag bara allt bero, jag yogar där jag är och fortsätter andas i vinyasan. Do your practice…

  Om Shanti

 2. Sätter Mudita ut sitt sommarschema på nätet tro? Har mc-reseplaner genom Skåne senare i sommar och du har skrivit så varmt om Mudita att jag gärna gick ett pass (hatha) ifall vi råkar befinna oss i närheten och tidpunkten passade.

 3. Nina!
  Vad härligt att du hittat din väg! Det är fantastiskt. Alla vägar är de rätta så länge de passar ihop med en själv.
  Vore underbart om du kommer till Mudita i sommar. Vi hamnar nog inte på mattorna bredvid varandra om du inte bestämmer dig för en morgonklass iallafall.
  Hathan är som du nog sett nu när du hittat schemat, på kvällarna.
  kul om man hade setts. Jag tycker verkligen att du ska ta vägarna förbi, det är värt att bara få yoga i det rummet.
  Det faller sig inte så att du är i Skåne när Tiwari kommer?
  HAN ÄR FANTASTISK och det är inte ashtanga.

  Om shanti

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: