Morgonyoga

Jag känner att jag är på väg tillbaka både från influensan och tillbaka på yogamattan och mina morgonrutiner.
Mitt upplägg är att det får vara kravlöst ett tag. Målet är att vara på mattan och göra åtminstone Ashtangayogans suryanamaskara A samt så många B jag har lust med. Idag blev det två. Jag jobbade med att ha bakre foten stabil och planterad i mattan då jag gick in i Virabhadrasana på de respektive sidorna.
De asana som följde därefter var Padangusthasana samt Padahastasana och Utthita Triokonasana och Parivritta Trikonasana
Sist av allt SAVASANA på spikmattan. Det är så skönt!!!
Igår fick jag min nya yoga matta. Jättefin!!! Det är en ecomatta, tillverkad i naturgummi och jute. Jag har provat mattan förut men hade inte möhjlighet att köpa den då. Nu har jag beställt den från Be Happy ( Rea just nu) Min är corallröd, jätteläcker färg.
Min andra matta, favorit nummer ett är en annan eko matta som jag beställt från The Yogashop. Den är den absolut bästa matta man kan tänka sig MEN den är jättetung så den får stanna hemma nu när jag åker på Skidsemester.

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

5 kommentarer

 1. Hej.
  Jag måste prova det där med spikmattan, jag har hört från flera håll att det ska var skönt.
  Det var bra pris på yoga mattan från be happy, ska nog oxå beställa en…
  Ha en bra dag!

 2. Var rädd om dig, kroppen tar mycket stryk av influensan så kör försiktigt.

  I måndags fick jag för första gången till krigaren i solhälsning b, precis som du säger att göra bakre foten/benet aktivt, det har jag missat förut och på nåt sätt fått hela kroppen sned så det gjort ont i ryggen, och jag har inte fattat varför. Så skönt det är när man helt plötsligt hamnar rätt i en rörelse.

  Jag är också glad för min nya matta!

  /turid

 3. Nina, du ska absolut prova spikmatta det är som en dröm. Beställ en matta du också så har vi lika!
  Turid, Jag kör väldigt försiktigt. (Har tom knäna i på solhälsningarna) Härligt med krigaren. Jobba med fötterna det skyddar framförallt knäna.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: