Mysore

Igår åkte jag till Stockholm.
Jag är här i jobb men självklart måste man ju passa på att gå på yoga.
Så igår kväll gick jag på mysore på yogashala på söder. Det var mysoreklass, härligt!
Första gången jag gick på en mysore på kvällen. Det var helt klart annorlunda. Jag gillar att gå på ett ställe där jag inte känner en enda som ligger på de andra mattorna. Det ger mig mer fokus på mig själv. Jag hade bra flyt i asanas.
Flera bra assisteringar. Det är också utmanande med en ny lärare. Igår var det Lina som höll i Mysoreklassen. Jag har gått för henne innan. Efteråt diskuterade vi det här med överrörlighet.
Jag har noterat att många lärare ger olika rättelser i suryanamaskara B då man går in i Virabhadrasana. Det som varierat sig är den bakre foten. Om den ska vara fast förankrad i mattan eller om tåbasen är vinklad framåt och hälen släpper.  Jag har experimenterat mellan de olika för att känna skillnaderna.
De jag känner i de olika är att då jag lyfter upp bakre foten kommer jag fram längra och sjunker djupare in i Virabhadrasana. Då jag förankrar är balansen bättre och positionen stabilare. Men höften låser sig något.
Det Lina sa var att det är individuellt. I mitt fall då jag är överrörlig ska jag förankra hela bakre foten speciellt yttre baksidan detta hjälper mig att skydda knät samt arbeta mer med musklerna så jag inte går i ytterlägen.

Om Shanti

Publicerat den
Kategoriserat som Yogabloggar

av Yogashala South Sweden

Anna Hennig, Yogalärare och ägare av Yogashala South Sweden AB Anna är en stor yogaälskare & kom i kontakt med yoga första gången 1997 och började på sin första klass 2003. Anna hittade Ashtangayoga 2006 och har sedan dess varit en dedikerad yogi till denna form. I ett tidigt stadie började tankarna att bli yogalärare och Anna har undervisat kontinuerligt sedan 2008. Anna utövar även pranayama (andningsövningar) regelbundet.

Lämna ett svar

%d bloggare gillar detta: